Indica publicitat
Diumenge, 27 de setembre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 23 de maig del 2011 | 15:37
Notícia · Política catalana

Puigcercós anuncia la dimissió en ple de la direcció d'ERC

Romandrà de manera interina fins que la formació esculli el 17 de setembre el nou president i l'1 d'octubre iniciï una nova etapa a partir del Congrés extraordinari. El president d'Esquerra assumeix així els "pèssims" resultats, especialment pronunciats a les capitals de demarcació i a les grans ciutats.

La soledat del president
Puigcercós, després d'encadenar dues derrotes electorals, ha assumit que el futur d'ERC passa per noves cares i noves idees

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha comparegut per constatar "els pèssims" resultat obtinguts pels republicans a les grans capitals en les eleccions municipals. La formació, en la línia de les eleccions al Parlament, ha patit una forta davallada respecte els comicis de fa quatre anys, especialment pronunciada en les grans ciutats. De fet, en les capitals de demarcació, ERC ha desaparegut a Girona, Lleida i Tarragona, i a Barcelona ha perdut la meitat de regidors.

Davant aquest escenari, Puigcercós ha assumit el cicle de davallades electorals patit per la formació política i ha anunciat la dimissió de la direcció executiva que romandrà en funcions fins el proper congrés nacional. Durant aquests mesos, el president republicà ha explicat que no es prendrà cap decisió estratègica que pugui condicionar el rumb del partit. De fet, l'altra noticia del dia és la convocatòria del congrés que es celebrarà el proper 1 d'octubre i on s'escollirà la nova executiva i els canvis estatutaris que pertoquin. Abans però, el dia 17 de setembre tindrà lloc l'elecció del nou president i secretari general mitjançant sufragi universal dels militants.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat