Indica publicitat
Dimarts, 24 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 12 de de setembre del 2012 | 17:20
Notícia · Política catalana

"Res serà fàcil, però tot és possible"

"Catalunya és una nació que, per continuar sent ella mateixa demana un Estat". El President ha deixat clar que actuarà "en coherència" amb la manifestació d'ahir, tot i que ha avisat que, de moment, hi haurà preguntes sense resposta.

FOTO: Cristina Calderer.

Barcelona · Avui mateix el President de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut de manera extraordinària per a valorar la multitudinària i històrica manifestació de la Diada d'enguany.

El President ha sentenciat que Catalunya és una nació, que el clam de la concentració responia a la demanda d'un Estat "per a què [Catalunya] continui sent ella mateixa", i ha fixat un primer objectiu derivat de la jornada d'ahir: "Dotar Catalunya d'estructures d'estat". 

El President ha anunciat que portarà fins a Madrid les demandes del catalans: "Li plantejaré les coses com són [a Rajoy] i li diré que escolti el poble de Catalunya de forma atenta i amb ganes d'entendre'l". En aquest sentit, ha defensat el projecte de pacte fiscal ─sense anomenar-lo, a excepció del torn de preguntes─ i ha sentenciat que les portes quedaràn obertes a un procés d'independèndia en cas que la resposta del president espanyol sigui negativa.
Hem ofert al món i a Europa la imatge de la millor Catalunya"
Artur Mas ha alertat, però, que un futur procés secessionista "no serà fàcil perquè l'estat espanyol mai no ens ho ha posat fàcil", i també perquè no hi ha "ni un sol precedent" a la Unió Europea. Amb tot, el President ha estat molt més explícit que de costum: "Encara que hi hagi molts obstacles, encara que hi hagi pocs precedents, tot és possible".

Finalment, Artur Mas ha celebrat l'espectacular participació amb què va comptar la manifestació convocada per l'Assemblea i ha destacat el seu perfil pacífic i la nul·la presència d'aldarulls: "Crec que hem ofert al món i a Europa la imatge de la millor Catalunya, i el missatge molt potent d'anhel de llibertat i de voler ser un poble normal entre els pobles i les nacions del món".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat