Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de maig del 2011 | 19:08
Notícia · Política

... i Nadal assenyala a Salgado per espolsar la responsabilitat dels 25 diputats

El president del grup parlamentari del PSC es defensa i acusa a CiU de fer electoralisme, però també carrega contra la ministra d'Economia per la seva "intransigència" i "rigidesa".

Joaquim-nadal

"Vagi per endavant que hi havia motius per a votar que sí. També hi havia motius per a votar que no". En una carta enviada a El Punt i a l'Avui, el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha volgut expressar la seva versió sobre l'afer de la votació al Congrés davant "l'enrenou" generat. En l'escrit, Nadal ha acusat a CiU d'utilitzar la reclamació del fons de competitivitat amb fins partidistes i ha defensat l'aposta del PSC que reclamava la convocatòria de la Comissió Bilateral per tal que Generalitat i govern espanyol arribessin a un acord. "Però la conjuntura pesa més que l'interès general, les municipals pesen més que Catalunya i el front fabricat serveix amb safata l'evidència que no existeix un front construït i treballat", ha explicat.

En la carta de Nadal, però, no només rep CiU: tant la ministra d'Economia com alguns articulistes i polítics que han criticat durament l'actitud del PSC també han estat citats en l'escrit. Sobre Salgado, el president del grup parlamentari del PSC en critica "la intransigència i la rigidesa", uns dels causants de "l'actual situació". Nadal carrega també contra l'executiu espanyol per la "injustificable oposició frontal al concurs de professorat convocat per la Generalitat, en un fet que representa un escàs sentit de l'estat autonòmic i una clara invasió de competències al Govern de Catalunya".

A partir d'aquí, l'exconseller adopta una actitud defensiva davant els "salvadors externs" que "poden fer vaticinis sobre el futur del nostre Partit, catalogar-nos com un possible "càncer" en el futur de Catalunya [en referència a Ferran Requejo], considerar que atrapats en les pròpies contradiccions estem abocats a la marginalitat política a Catalunya". "Però per molt que busquin més el descrèdit que l'anàlisi [...] el Partit dels Socialistes de Catalunya apostarà decididament pel seu esperit fundacional, per la catalanitat radical, pel catalanisme constructiu i per fer efectiu un autogovern sòlid i màxim que és a l'arrel mateixa del seu esperit fundacional", conclou Nadal.

En cap cas, però, no s'explica perquè el que es va votar a favor al Senat es va tombar al Congrés, o perquè el govern "amic" posa traves a aquest pagament, o perquè el PSC, malgrat tot, continua en la més absoluta submissió del seu "germà gran".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat