Indica publicitat
Divendres, 10 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 d'octubre del 2007 | 19:05
Notícia · Política

Posen una bomba a la seu nacional del Bloc, en un atac que el PP no condemna

La seu nacional del Bloc Nacionalista Valencià a València va patir, dimarts, Nou d'Octubre, Diada del País Valencià, un atac amb la instal.lació d'un artefacte explosiu casolà que no va arribar a causar ferits ni danys materials de consideració. L'atac, condemnat per Esquerra Unida i Acció Cultural del País Valencià, encara no ha estat pel PP. La violència contra els demòcrates, doncs, no és tant greu en funció de quina és la ideologia de l'objectiu triat pels terroristes. Fonts de la seu regional del PP a València, preguntades per Tribuna Catalana, afirmen desconèixer l'atemptat i, per tant, no el condemnen.
L'artefacte va provocar, segons la policia, una "xicoteta explosió" a les quatre del matí que únicament va ocasionar alguns desperfectes a la porta de la seu nacional del Bloc, alhora que va obligar els agents a desallotjar els agents per precaució. La policia ha obert una investigació per esbrinar l'autoria dels fets, per bé que, més de 24 hores després, el Bloc denuncia que la delegació del Govern espanyol encara no s'ha posat en contacte amb la formació per notificar-li "què va passar realment amb l'explosiu". El secretari general del Bloc i diputat al Parlament, Enric Morera, va expressar la seua "indignació" per aquests fets, i va assenyalar que al País Valencià "ens trobem amb una situació en què hi ha un terrorisme de baixa intensitat que no té límits" i que provoca "la indefensió d'una sèrie de demòcrates que l'única cosa que fem és defendre un projecte polític valencianista, i estem ja farts d'esta situació". A tall d'exemple, un portaveu del Bloc a Mislata va ser agredit, a finals de setembre, per militants de l'ultradreta espanyolista, el Bloc de la Safor ha estat calcinat quatre vegades en dos mesos [a la imatge], la casa de Joan Fuster va patir pintades amenaçants al juny...

Segons Morera, la col.locació de l'explosiu "va molt més enllà de les xicotetes agressions que havia patit fins ara la seu del Bloc", per la qual cosa creu que "la Delegació del Govern, com a responsable política dels cossos de seguretat, no pot actuar com si es tractara d'una simple pintada". En eixe sentit, Morera ha lamentat que "en estos moments, encara no sabem si va arribar a explotar i ignorem si la policia té cap pista que apunte cap a possibles sospitosos".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat