Indica publicitat
Dimecres, 25 d'abril del 2018
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de febrer del 2011 | 17:25
Notícia · Política

Més de la meitat dels bascos, a favor que l'esquerra abertzale participi en les properes eleccions

Barcelona · "Els governs que neixen contra les urnes moren a les urnes". La predicció que avançava la setmana passada l'exlehendakari Juan José Ibarretxe sobre la manca de continuïtat que caracteritza el govern frontista instal·lat al País Basc ha estat, inequívocament, corroborada aquesta setmana.

El govern basc, que ja era cadàver abans de néixer, es troba ara, segons les enquestes, sense els suport necessari per a continuar la seva tasca. Segons l'estudi realitzat per Gizaker per al Grupo Noticias, quasi la meitat dels bascos -un 44,7%- considera que el pacte entre PSE i PP és "molt negatiu" per Euskal Herria, una xifra que contrasta amb un únic 16,4% dels enquestats, que valoren de manera "molt positiva" el pacte del govern frontista.

Amb tot, la mateixa enquesta publicada aquesta setmana indica que el 65% de la població basca està a favor que l'esquerra abertzale sigui una alternativa política més en les properes eleccions, un percentatge allunyat del 23,7% que creu que s'hauria de prohibir la seva participació electoral.
Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat