Indica publicitat
Dilluns, 17 de juny del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 31 de maig del 2007 | 19:01
Notícia · Política

Les JERC reimpulsen els casals Tio Canya

La xarxa de casals culturals Tio Canya, que sota el paraigües de les JERC va arribar a coordinar una desena de locals arreu del Principat, actualment passa per un dels seus moments més baixos. Ara, però, la secció local de les joventuts republicanes de Reus s’ha decidit a donar saba nova al casal, fins al punt que divendres en celebra la reinauguració, convidant a Aigua de València a tots els assistents. El primer casal Tio Canya va inaugurar-se a Barcelona, al districte de Ciutat Vella, al carrer del Regomir, concebut com un focus d'irradiació independentista per a tot el país. A imatge i semblança del local barceloní, les JERC van obrir Tio Canyes a Pineda de Mar, Berga, Mollet del Vallès, Sant Feliu Llobregat, Reus, Alcanar... Després d'uns anys d'eufòria, el conjunt de casals va caure en un estat de somnolència i decadència, fins al punt que el local barceloní va haver de tancar les portes perquè no cobria els requisits que marcaven les noves ordenances de civisme de l'Ajuntament i la pàgina web de la xarxa va quedar inactiva.

Ara, les JERC tornen a tenir interès en reobrir els Tio Canyes -que prenen el nom de la històrica cançó d'Al Tall-, començant pel de Reus, "perquè el jovent necessita espais alliberats on es puguin expressar lliurement", s'explica des de la seu central de les joventuts republicanes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat