Indica publicitat
Diumenge, 5 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 14 d'octubre del 2011 | 18:58
Notícia · Política

Alfred Bosch considera que el pacte fiscal és "una aposta perdedora"

El candidat republicà afirma que la "marea blava" del PP converteix el concert econòmic en una fórmula "gairebé impossible".

El cap de llista d'ERC a les properes eleccions generals, Alfred Bosch, ha qualificat el pacte fiscal d'una "aposta perdedora". Bosch ha participat en un esmorzar-col·loqui al Col·legi d'Advocats, des d'on ha manifestat una gran preocupació per la força que les enquestes concedeixen al PP que, de confirmar-se, farà del concert econòmic una fórmula "gairebé impossible". A més, el cap de llista de la coalició independentista ha afirmat que a Madrid no aniran "ni a legislar ni a negociar", sinó a aprofitar l'altaveu informatiu per fer arribar el missatge a la comunitat internacional.

"Aquesta marea blava que ve amb molta força sembla que durarà molts anys", ha opinat Bosch. Una situació que, segons indica, farà més difícil la feina a Madrid dels diputats catalans durant els propers anys. Per això, ERC no es planteja "anar a legislar ni a negociar" sinó a utilitzar l'altaveu mediàtic que té el Congrés dels Diputats. "A Madrid hi ha tots els mitjans internacionals i totes les ambaixades" ha descrit el candidat republicà, que ha definit el principal objectiu d'ERC i la plataforma independentista que li dóna suport com el d'explicar a Espanya i a l'opinió mundial què és el que volen els catalans, com ho volen i cap on volen anar. Bosch ha recordat, a més, que molts catalans es nodreixen d'informació política a través dels mitjans estatals, que "només" donen cobertura al Congrés dels Diputats, i que si la coalició no aconseguís representació "no arribaria a una part important de l'audiència catalana".

El cap de llista d'ERC ha dedicat diversos minuts a criticar algunes de les propostes que el PP fa per a les eleccions generals. Ha començat per la proposta d'incloure al codi penal la cadena perpetua, fet que Bosch ha dit que li "esgarrifa" en un sistema de reinserció com el de l'Estat, i ha seguit per la recuperació del pla hidrològic nacional, contra el que Esquerra ja va ser "bel·ligerant". La recentralització que, segons Bosch, simbolitzen els populars, així com "l'atac" a la cohesió social de Catalunya amb els recursos contra la normalització lingüística, són altres dels exemples que el candidat republicà ha utilitzat per justificar un "pitjor" futur per als catalans en cas que es confirmin les enquestes i Mariano Rajoy sigui el proper president del govern espanyol.

Malgrat tot, Alfred Bosch continua pensant què és molt important que l'independentisme català estigui representat al parlament de l'Estat i, d'aquesta manera, poder denunciar des de Madrid l'espoli fiscal. "Si l'Estat hagués fet com Alemanya quan va començar la crisi el 2008, hauria reduït un 40% el pressupost de defensa", ha afirmat. A més, ha relacionat el pressupost anual del ministeri de defensa amb el dèficit fiscal català que, segons Bosch, coincideixen. "Podríem fer el discurs fàcil i dir que tot allò que paguem de més es gasta en tancs i en artilleria", ha ironitzat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat