Indica publicitat
Dissabte, 30 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 31 d'octubre del 2011 | 17:33
Notícia · Política

Benach recepta generositat i valentia per preservar el benestar social i aconseguir la normalitat nacional

"No podem caure en la trampa d'aquells que volen posar en un plat de la balança la salut i el benestar, i a l'altre plat la televisió pública, la immersió lingüística o la llei del cinema", afirma l'expresident del Parlament.

Tenim, com a país, un "un dels millors sistemes sanitaris del món" i "un sistema de ràdio i televisió públiques de qualitat [...] que estan al nivell de les millors d'Europa, i que protegeixen, promocionen i prestigien el català". Aquests dos elements destaca l'expresident del Parlament Ernest Benach en l'article 'Que què tenim?', publicat a El Periódico, tot i recordar que "ara mateix tot això està en risc. La maleïda crisi amenaça un dels tresors més preuats d'aquest país, una de les potes de l'estat del benestar", afirma el republicà, que afegeix, en aquest sentit, "el govern ha de fer un gran exercici de generositat, no habitual en política".

Segons Benach, "només així podrà liderar el procés de reordenació del nostre sistema sanitari. Només així podrà guanyar-se la confiança dels professionals, que, no ens enganyem, són els primers interessats que el sistema funcioni a la perfecció. Només així podrà guanyar-se la confiança dels usuaris". A més d'això, però, l'expresident del Parlament recorda "la generositat del Govern ha de ser corresposta amb una gran generositat per part de l'oposició".

Pel que fa a la CCMA, Benach afirma que l'existència d'uns mitjans públic de qualitat com TV3 o Catalunya Ràdio fan que "aquest sigui un país una mica més normal".

"Certament la situació és molt delicada –conclou Benach-. I no podem caure en la trampa d'aquells que volen posar en un plat de la balança la salut i el benestar, i a l'altre plat la televisió pública, la immersió lingüística o la llei del cinema. Curiosament només des del catalanisme transversal es pot evitar aquesta temptació. [...] preservar el benestar social i aconseguir la normalitat nacional. Però per això, a més de ser els millors, ens cal ser generosos i valents".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat