Indica publicitat
Diumenge, 26 de gener del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de gener del 2012 | 17:54
Notícia · Política

Berga insta a la Generalitat a iniciar el procés d'independència de la nació catalana

El ple municipal aprova una moció presentada per la CUP amb els vots favorables de CiU i PSC, i l'oposició de l'únic regidor del PP.

Els tres regidors de la CUP a Berga

El ple ordinari celebrat aquest dijous a Berga ha aprovat una moció presentada per la CUP en què s'insta al govern de la Generalitat a iniciar el procés d'independència de la nació catalana. CiU i PSC, a més de la CUP, hi han votat a favor, mentre que l'únic regidor del PP hi ha votat en contra.

La moció aprovada a la vila insta al Govern de la Generalitat a "presentar una proposició de llei al Congrés espanyol de reforma de la Constitució Espanyola que permeti la secessió de la nació catalana i de qualsevol altre país del Regne d'Espanya". En cas que aquesta reforma no es produeixi, el text advoca perquè el govern català "convoqui un referèndum d'independència per al territori on té competències i legitimació". En darrer lloc, els grups han sol·licitat a Artur Mas que rebi una delegació de regidors encapçalats per l'alcalde de Berga "per fer-li arribar oficialment aquesta proposta".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat