Indica publicitat
Dilluns, 25 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de novembre del 2011 | 17:39
Notícia · Política

Bosch augura que el futur de Catalunya serà "la independència" o "l'extinció"

El líder republicà ha convidat a CiU a iniciar el procés d'autodeterminació si Catalunya "s'estavella" en la demanda del concert econòmic.

Alfred Bosch ha participat en una roda de premsa a l'ACN
(Foto: ACN)

El cap de llista d'ERC-Rcat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha afirmat en el míting d'aquest dimarts a Sabadell, que el futur de Catalunya serà "la independència" o "l'extinció". Bosch ha apel·lat a l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que fa uns mesos ja va alertar que el futur del país està en joc, i ha demanat que tots els independentistes sumin per garantir que se segueix el camí cap a la llibertat nacional.

"Pensem que no calen retallades. Catalunya no és Grècia. No ha estat vivint per sobre de les seves possibilitats sinó per sota", ha explicat Bosch en referència al dèficit fiscal català. El concert econòmic seria la solució a la "injustícia econòmica" i, segons el cap de llista republicà, no faria minvar les reivindicacions independentistes, sinó al contrari. "Què potser el País Basc ha perdut l'horitzó de les llibertats nacionals perquè tenen un tracte fiscal just?", s'ha preguntat. "Batallarem políticament per obtenir allò que ens mereixem", ha sentenciat. Tot i això, Bosch ha afirmat que són conscients que a Madrid no es podrà "negociar" amb la majoria absoluta del PP. "A Madrid anirem a plantar-nos", ha insistit.

Seguint aquest fil, el candidat d'ERC ha interpel·lat a CiU a empènyer cap a l'autodeterminació si el pacte fiscal fracassa. Bosch ha afirmat que "el pla A" de la coalició independentista és iniciar un procés d'autodeterminació que porti el país a la independència i ha obert els braços a CiU per acollir-la en cas que el pacte fiscal no tiri endavant. "Si ens estavellem, convidarem CiU a sumar-se al nostre pla A", ha explicat. Mentre això no succeeixi, Bosch defensa el concert econòmic i es mostra disposat a negociar-lo a Madrid "sense renunciar a allò bàsic".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat