Indica publicitat
Dimecres, 19 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de de juliol del 2011 | 18:45
Notícia · Política

"CiU està legitimant una opció política que està exterminant el català a les Balears i València"

Puigcercós afirma que l'acord és "barat per a CiU, però car per al país".

ACN · El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha recordat a CiU que tenia altres opcions de pacte, tot i que també ha deixat clar que li haguessin sortit molt més cares. "Si hi ha ha hagut acord és perquè hi ha voluntat política d'anar de la mà. Tenia possibilitat de buscar l'acord amb ERC", ha dit. En roda de premsa, Puigcercós ha opinat que l'acord amb el PPC li ha sortit "molt barat" al Govern, fins i tot "gratis", ja que, al seu parer, els populars no han aconseguir res en aquests comptes. Això sí, ha advertit que aquest acord portarà conseqüències negatives per a Catalunya en el futur. Malgrat tot, ha assegurat que les portes d'ERC continuen obertes per altres pactes, com el del paquet òmnibus.

Puigcercós ha considerat que el PPC ha donat un "vot barat" als pressupostos, perquè s'ha limitat donar-los un altre estil però en el fons no han aconseguit res. El suport dels populars al Govern, ha dit, sembla "gratis", però ha advertit que portarà conseqüències negatives per al futur, perquè l'executiu està "legitimant una opció política que ha portat l'Estatut al TC, que està erradicant i exterminant el català a les Balears i València, que és bel·ligerant amb el model d'immersió lingüística i que vol que Catalunya no sigui present al món i es vinculi a les ambaixades espanyoles". "Barat per a CiU, però car per al país, perquè no s'aturaran aquí", ha conclòs, que ha recordat que s'albira una majoria absoluta popular a Espanya.

Tot i que ha considerat "legítim" que CiU busqui el PPC d'aliat, el republicà també ha volgut deixar clar que si el Govern ha pactat amb CiU és "perquè ha volgut", i ha rebutjat l'argument que els populars fossin l'única opció. "Si hi ha hagut acord és perquè hi ha la voluntat política d'anar de la mà. CiU tenia la possibilitat de buscar un acord amb ERC", ha subratllat. Això sí, ha afegit que li hauria sortit molt més car que amb el PPC.

També ha constatat que aquest tipus de pactes no són ben vistos pels votants de la federació, i els mateixos dirigents ho saben, motiu pel qual, ha dit, no hi ha hagut escenificació de l'acord.

Malgrat la crítica, Puigcercós ha remarcat, de tota manera, que les portes d'ERC continuen obertes per pactar altres qüestions com les lleis òmnibus, la de la CCMA o la del CAC. En el cas del paquet òmnibus, ha explicat que estan treballant amb CiU, i ha reconegut que hi ha obstacles.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat