Indica publicitat
Dijous, 20 de febrer del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de juny del 2011 | 19:12
Notícia · Política

CiU juga amb foc amb el pactes postelectorals

Duran certifica els interessos polítics de CiU per deixar Badalona a mans del PP. El candidat de CiU al Vendrell, que vol accedir a l'alcaldia amb els vots de Plataforma, afirma: "algú de la PxC es podria catalogar de xenòfob però no crec que tots ho siguin".

Jugant amb foc
Benet Jané ha negat el caràcter xenòfob dels integrants de PxC

Convergència i Unió va aconseguir en les passades eleccions municipals uns resultats històrics, però no va ser l'única formació en créixer: el vot xenòfob va fer un salt important a través de la Plataforma per Catalunya de Josep Anglada i, sobretot, d'un PP que s'ha tret la màscara en immigració i ha utilitzat Catalunya com a banc de proves endurint el seu discurs fins a situar-lo a l'alçada de la ultradreta, especialment a Badalona.

I precisament a la tercera ciutat de Catalunya és on hi ha molt en joc. En principi, CiU ha descartat formar part d'una coalició per governar a Badalona, fet que deixaria l'alcaldia a Garcia-Albiol, guanyador de les passades eleccions. L'opció de fer un govern amb la resta de partits, però, no es pot descartar després d'unes declaracions de Duran Lleida que deixen al descobert que la decisió a Badalona té relació amb el que pugui passar a Barcelona i a la Diputació. El fet de no barrar el pas al PP a Badalona implicaria a canvi certa 'lleialtat' en les altres dues institucions, una 'lleialtat' que no ha existit ja que el PP de Barcelona ha presentat un recurs per intentar esgarrapar un regidor en detriment de CiU al consistori de la capital catalana.

"Ahir al matí hi havia una situació. El PP no havia recorregut el resultat de l'ajuntament de Barcelona", ha explicat el portaveu de CiU al Congrés  però "avui la situació és completament diferent perquè el PP ha recorregut la distribució de regidors a l'Ajuntament de Barcelona i per tant les coses canvien d'un dia per un altre". "No sé què passarà a Badalona finalment", ha sentenciat.

El Vendrell
Tot i no haver marcat directrius generals en els pactes postelectorals, des de CiU va descartar-se qualsevol tipus de pacte amb la xenòfoba Plataforma per Catalunya. Al Vendrell, però, el candidat de CiU, Benet Jané, ha reconegut a Rac1 que li agradaria ser alcalde "amb els vots de Plataforma o dels altres grups". Jané, a més, ha afirmat que "algú de PxC es podria catalogar de xenòfob però no crec que tots ho siguin", unes declaracions indefensables, tenint en compte els antecedents de la formació d'Anglada i el seu programa, que atribueix tots els mals del país a la immigració. Mentre declaracions de Jané no rebin una resposta contundent de la direcció del partit, la demanda del govern contra PxC per falsedat en la propaganda electoral serà simplement ridícula.

Només hi ha una manera d'aturar la xenofòbia: combatent-la des de tots els àmbits, especialment l'institucional. Rebaixar o suavitzar el discurs dels qui la promouen tan sols per interessos electorals és fer-li un flac favor a la societat catalana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat