Indica publicitat
Dimecres, 3 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de juny del 2011 | 18:29
Notícia · Política

CiU recupera el 15è regidor a Barcelona després d'una correció del TSJC i el PP es torna a quedar amb vuit

Els nacionalistes van demanar un aclariment i ara el PPC no té prou paperetes pel novè regidor que havia aconseguit.

Equip-trias

ACN · El TSJC ha corregit la seva sentència que havia atorgat el novè regidor al PPC de Barcelona, en detriment del quinzè de CiU. Una reclamació dels nacionalistes ha fet que el tribunal anul·li tres paperetes que "per error" havien validat sense que, segons Convergència, els populars les haguessin reclamat. D'aquesta manera, el PPC no obté suficients vots com per aconseguir el regidor que la sentència de dimarts passat li havia atorgat, modificant el resultat que havia sortit del 22 de maig. Conseqüentment, és CiU qui recupera així el quinzè regidor que havia perdut pel resultat del recurs contenciós electoral. Des del PPC de Barcelona ja han anunciat que demanaran més aclariment.

De nou, el futur Ple de l'Ajuntament de Barcelona canvia a cop de sentència judicial. Després que el recurs del PPC al TSJC aconseguís la validació de 57 vots declarats nuls i, per tant, l'obtenció del novè regidor popular en detriment del quinzè de CiU, ara el mateix tribunal ha redactat un aclariment que, a instàncies dels nacionalistes, retorna l'edil a les files de Xavier Trias. El TSJC ha tornat a declarar nuls tres d'aquells vots, cosa que fa baixar el nombre de paperetes pel PPC, que no supera la barrera dels 56 que necessitava per tenir el novè regidor. La sentència del tribunal atribueix a un "error material" la validació dels tres vots que ara s'han tornat a declarar nuls.

El regidor electe de CiU i futur primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, s'ha mostrat satisfet per la decisió judicial i ha explicat que CiU aquest matí ja havia registrat davant el Tribunal Constitucional un recurs d'empara. Ara es reserva decidir, en els pròxims dies, la retirada d'aquest recurs. Des del PPC han explicat que en els propers dies presentaran una petició davant el TSJC perquè faci un nou aclariment i asseguren que no renuncien al regidor que els atribuïa la sentència inicial del TSJC.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat