Indica publicitat
Divendres, 10 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 23 de maig del 2011 | 17:41
Notícia · Política

Confirmades les enquestes més blaves: el PP inunda el País Valencià i les Illes

El candidat del PP i actual president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha revalidat la majoria absoluta al País Valencià, mentre que José Ramon Bauzá, líder del PP a les Illes, ha assolit 35 escons, 5 per sobre de la majoria absoluta.

Barcelona · Finalment el mapa de les Illes Balears i del País Valencià s'ha tintat de color blau. Les enquestes que apuntaven a aquesta opció han quedat, fins i tot, allunyades de les xifres reals: la formació popular al País Valencià ha obtingut 55 escons, un més que en els darrers comicis, i el partit liderat per Bauzá ha aconseguit una laxa majoria absoluta que els ha permès tornar a governar després d'una legislatura a l'oposició. 

L'anticatalanisme, eix vertebrador de les campanyes del PP al País Valencià i les Illes, ha donat rèdit en aquesta jornada electoral. Ni la manca de programes polítics renovadors basats en iniciatives constructives, ni les denses ombres allargades de la corrupció, eternament presents a ambdues formacions, no han aturat Camps ni Bauzá de la victòria. Francisco Camps, amb el ferm propòsit de distingir entre català i valencià, i entestat en aillar el territori de les emissions de TV3, ha sumat un escó, mentre que Bauzá, qui va prometre que derogaria la Llei de Normalització Lingüística si arribava al poder, ha passat de 29 a 35,5 escons.

Més enllà de la formació popular, el Partit Socialista del País Valencià ha obtingut 33 escons, cinc menys que a les darreres eleccions municipals, els quals representen els pitjors resultats de la seva història. La Coalició Compromís ha aconseguit 6 diputats, uns molt bon resultats, i Esquerra Unida del País Valencià,  5. Pel que fa al Parlament Balear, el PSOE ha perdut 3 escons i ha passat dels 22 que tenia el 2007 als 19, mentre que el PSM n'ha aconseguit 5.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat