Indica publicitat
Dijous, 4 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de novembre del 2011 | 17:46
Notícia · Política

Coscubiela reclama que "s'acabin" les donacions anònimes als partits polítics

El candidat d'ICV exigeix un pacte contra la corrupció i aposta per una llei d'accés a la informació, que inclou la modificació d'una llei de referèndums "restrictiva i anacrònica".

El candidat d'ICV-EUiA a les eleccions estatals, Joan Coscubiela, ha reclamat "transparència" en el finançament de partits polítics i fundacions, i "sobretot" que "s'acabin" les donacions anònimes. "És un problema greu", ha assegurat el candidat dels ecosocialistes. Coscubiela ha detallat així com s'hauria de posar a la pràctica el registre de lobbies "obligatori" que ha proposat en diverses ocasions. En aquest mateix sentit, Coscubiela també ha detallat els cinc grans eixos d'una"ofensiva política consensuada" al Congrés per garantir la "regeneració democràtica". El candidat ha proposat un "pacte contra la corrupció i pel bon govern" i vol impulsar a la cambra baixa una llei d'accés a la informació. La transparència en el finançament dels partits i de les fundacions és "una cosa bàsica" i "evidentment acabar amb les donacions anònimes, que és un dels problemes més greus que té la relació entre economia i política en aquests moments".

En aquest sentit, "és definitiu un pacte contra la corrupció i la transparència i el bon govern", ha assegurat Coscubiela. El que proposa no vol dir "només un pacte contra la corrupció en la fase màxima" sinó que el candidat dels ecosocialistes ha reclamat un pacte per "veure materialitzat els bons governs, els governs dels millors", en aspectes concrets de la política. A més Coscubiela ha apostat per una llei d'accés a la informació que creï un organisme independent amb "autonomia" i "legitimitat" per exigir el compliment d'aquesta nova normativa, un marc jurídic que hauria de garantir l'accés de tots els ciutadans a documents de l'administració.

Són dues des les cinc mesures que vol impulsar en favor de la "regeneració democràtica" al Congrés dels Diputats. Les altres tres passen per la reforma de la llei electoral espanyola, un registre de lobbies i la modificació d'una llei de referèndums "restrictiva i anacrònica" de manera que es "desbloquegi" que només pugui ser l'Estat l'únic que pot organitzar referèndums.

Coscubiela ho ha assegurat en un acte al col·loqui Primera Plana que organitza 'El Periódico', moderat pel director del rotatiu, Enric Hernández. A l'acte hi han assistit també dirigents d'ICV com Joan Saura, Joan Herrera o Laia Ortiz.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat