Indica publicitat
Dissabte, 30 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de maig del 2011 | 18:07
Notícia · Política

Desvetllant la incògnita: Junqueras és la renovació?

A l'interrogant que s'ha generat a ERC després de l'anunci de la directiva de plegar per la ensorrada electoral, Benach ha llançat un feix de llum: Oriol Junqueras.

Oriol Junqueras

Barcelona · La marxa de Joan Puigcercós de la directiva d'Esquerra ha deixat un solc en la continuitat del partit republicà. Les primeres veus, però, indicant el camí que ha de seguir el partit no s'han fet esperar. Després de les dures crítiques de Carod-Rovira, s'han fet pal·leses les paraules del número 2 d'ERC a les eleccions catalanes, Ernest Benach, que ha posat tots els focus d'atenció en la figura de l'eurodiputat Oriol Junqueras.

A unes declaracions a Rac1, Benach ha apostat per una renovació "absoluta" que també inclogui Jordi Portabella, Joan Ridao i Anna Simó, i ha esmentat Junqueras com el líder que representa la renovació i obertura d'ERC després de la devallada de vots a les darreres municipals: "La propera candidatura d'ERC s'ha de fer a partir de la unitat. Ha de ser consensuada. Això només serà possible si els que fins ara han conformat l'aparell són molt generosos i entenen que el seu paper històric, avui, és deixar pas".

A les possibles alternatives que s'obren en l'horitzó del partit republicà, s'hi troben, també, les opinions d'altres membres d'ERC. Mentre que Portabella ha afirmat qüestionar-se si prendre o no el lideratge del partit després de Puigcercós, el diputat d'ERC al congrés espanyol Joan Tardà ha deixat clar el seu punt de vista sobre les reformes pertinents al partit al seu blog: "Esquerra Republicana s'ha d'especialitzar i deixar enrere l'aspiració de convertir-nos en el partit polític que en el migcamp del catalanisme polític pretén distribuir el joc (...). Especialització i una mica més d'èpica; dit altrament: partit de gestió honrada i governança eficaç on s'escaigui i partit de lluita arreu".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat