Indica publicitat
Dilluns, 1 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de abril del 2012 | 18:58
Notícia · Política

Duran demana retrornar als orígens

El líder d'UDC ha plantejat acabar amb l'Estat autonòmic, com proposa Aguirre, però eliminant només les autonomies "artificials" i deixant les "naturals".

Barcelona · Josep Antoni Duran Lleida també s'ha mostrat partidari de revisar l'estat autonòmic, però exactament en el sentit contrari al que vol el govern a Madrid. No es tracta de tornar competències ni de retallar el poder a les autonomies, sinó de recuperar el model autonòmic original i conservar només les "autonomies naturals" i prescindir de les "artificials".

"Si el PP i el PSOE tinguessin sentit d'estat i recuperessin l'esperit constituent, la situació econòmica actual requeriria com mai que tornéssim als orígens i que es deixés l'autonomia a Catalunya, Euskadi, Navarra i Galícia, més enllà d'un grau de descentralització eficaç per a la resta de les regions", ha escrit Duran a la seva carta web setmanal.

Duran i Lleida ha denunciat a la mateixa carta que al final l'Estat de les autonomies "no acaba de ser útil per a ningú". "A les artificials, els sobren competències, i a les naturals, ens en falten. L'Estat de les autonomies ha estat útil fins ara, però ja no té cap sentit continuar de la mateixa manera" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat