Indica publicitat
Diumenge, 27 de setembre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 30 de juny del 2011 | 17:38
Notícia · Política

El català a la UE? '¡Ni hablar!'

Punt i final al darrer capítol sobre la lluita per la presència del català a la Unió Europea: el 'PPSOE' vota de manera unànim en contra de les propostes de resolució de CiU, ERC i ICV, que instaven a aprofitar l'adhesió de Croàcia a la UE per fer oficial el català.

El ministre de Presidència, Ramón Jáuregui, i José Luis Rodríguez Zapatero

Font: ACN · Aquesta setmana s'ha perpetrat de manera definitiva la completa nul·litat de la presència del català a les institucions europees. D'aquesta manera s'ha fet visible i evident la voluntat del PP i el PSOE, que aquesta setmana han votat al Congrés dels Diputats en contra del text que recull la petició dels eurodiputats catalans Ramon Tremosa de CiU, Maria Badia del PSC, Oriol Junqueras d'ERC i Raúl Romeva d'ICV, els quals han demanat al govern espanyol que el català disposi del status de llengua oficial al si de les institucions de la Unió.

En una nova demostració d'esquizofrènia política, els socialistes catalans, de manera conjunta amb la resta de socialistes al Congrés, han votat en contra d'una proposta presentada precisament per Maria Badia, l'eurodiputada del PSC. Amb aquesta votació es tanquen tots els episodis de lluita per a assolir l'oficialitat del català a la UE i es confirma l'escletxa existent entre els ciutadans de primera a la UE, i ciutadans de segona.

El rebuig a l'oficialitat del català deixa a l'ombra legal una llengua amb més de 14 milions de parlants, que ocupa el lloc 22 com a llengua del món més traduïda en versió original en l'àmbit editorial, que ocupa la posició 24 com a llengua més traduïda de destinació i que és la 27a llengua del món amb més pes econòmic.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat