Indica publicitat
Dimarts, 4 d'agost del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 27 de desembre del 2012 | 18:54
Notícia · Política

El darrer govern autonomista

La segona legislatura d'Artur Mas ha engegat aquesta setmana amb la formació del nou govern principalment continuista, amb menys independents i amb 3 consellers d'Unió. Aquest executiu s'ha de consagrar com l'equip que va permetre el dret a decidir a Catalunya i va deixar via lliure a la formació de l'Estat propi.

Barcelona · Un nou executiu s'ha creat aquesta setmana a la Generalitat de Catalunya. La segona legislatura d'Artur Mas compta amb 12 consellers i amb el mateix número de Conselleries que en el govern anterior a excepció d'una nova cartera, la d'Afers Exteriors, que ha caigut a mans de Francesc Homs, qui també serà Conseller de la Presidència i qui s'ha consagrat com l'home fort d'aquesta legislatura.

Artur Mas ha volgut mantenir les formes amb un executiu continuista, així com també potenciar el color polític amb més membres del propi partit i alhora fer-se "estimar" més quant a mesures socials: Mas sap que les retallades que s'executaran des del govern seran només competència i responsabilitat de CiU, i que el suport d'ERC se cenyirà a objectius pròpiament sobiranistes i des de l'oposició.

Amb tot, aquest ha de ser el govern que històricament quedi reconegut de manera especial: ha de coronar-se com el darrer de l'autonomisme a Catalunya. Els pals a les rodes que poden suposar, però, els consellers provinents d'Unió i afins a Duran no han desaparegut. Caldrà, doncs, des de l'executiu, fer evident la clara responsabilitat que aquests han de tenir amb el poble de Catalunya i a favor del dret a decidir. De manera radical i ràpida.


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat