Indica publicitat
Divendres, 10 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 8 de juny del 2011 | 18:05
Notícia · Política

La controvèrsia sobre els pactes amb PxC i PP irromp al sí de CiU

La federació és a punt de pactar amb el PP a Tarragona per desallotjar el PSC de l'alcaldia. Duran se'n desmarca i la Fundació CatDem critica les aliances forçades a Tarragona i al Vendrell. Recoder i Campuzano recolzen l'article de l'alcalde de Figueres en què defensa que CiU no pot permetre, per acció o omissió, "que els racistes tinguin poder".

No a la xenofòbia
L'alcalde de Figueres ha deixat clar que qualsevol partit democràtic ha de barrar el pas al racisme

La plana de pactes postelectorals està causant més problemes dels previstos a Convergència i Unió. La tebiesa de la direcció respecte el discurs del PP, deixant que Albiol pugui esdevenir alcalde a Badalona com a moneda de canvi per assegurar-se la tranquil·litat a l'ajuntament i la diputació de Barcelona; les paraules de l'alcalde del Vendrell Benet Jané, disposat a mantenir-se al càrrec amb els vots de PxC i rebaixant el seu caràcter xenòfob; i el pacte que gestat a Tarragona amb el PP per desallotjar el PSC de l'alcaldia, contravenint la consigna de respectar la llista més votada, ha generat ja forces discrepàncies que s'han traslladat al sí de la federació.

Diversos sectors del partit consideren errònia i perillosa l'estratègia de CiU i han alçat la veu contra els pactes que s'estan a punt de gestar. Entre d'ells, l'alcalde de Figueres i diputat de CiU al Parlament, Santi Vila, que en una carta al diari Ara, afirma que la federació "no pot facilitar, per acció o omissió, que els racistes tinguin el poder", ja que "hi ha línies vermelles que no es poden traspassar mai". Oposició, doncs, a permetre que García Albiol esdevingui alcalde de Badalona, i oposició a accedir al poder gràcies al vot de la ultradreta. La carta de Vila ha rebut el suport clar, via Twitter, del conseller Lluís Recoder i del diputat Carles Campuzano.

Pel que fa a Tarragona, la militància convergent va alçar-se contra la direcció i va aconseguir que, de moment, no se'ls imposi  que hagin de respectar la llista més votada, el PSC. Oriol Pujol i Lluís Corominas van desplaçar-se anit a la ciutat per defensar la postura de la direcció, però de poc va servir davant la voluntat dels convergents de Tarragona de pactar amb el PP per arrabassar l'alcaldia. Populars i convergents, doncs, ocuparien l'alcaldia mitja legislatura cadascun amb la suma de 14 regidors, per sobre dels 12 obtinguts pel PSC.

L'incendi ha provocat també l'aparició de Duran Lleida, que ha volgut diferenciar la postura d'Unió respecte de Convergència al assegurar a Catalunya Ràdio que "nosaltres no hem hagut d'anar a Tarragona a tenir una assemblea i en canvi Convergència sí". La fundació CatDem també ha entrat en escena i, en un editorial a la pàgina web, ha criticat l'actitud de Victòria Forns (alcaldable de CiU a Tarragona) i del candidat al Vendrell Benet Jané. Unes actituds que "no s'entenen" i que esdevenen "aliances forçades" , segons la fundació, tenint en compte la premissa de respecte a la llista més votada.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat