Indica publicitat
Diumenge, 25 d'agost del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 22 de juliol del 2011 | 17:37
Notícia · Política

El Govern de ZP no vol sentir parlar en aranès

El Consell de Ministres ha acordat aquesta setmana interposar un recurs en contra la Llei de l'Aranès perquè aquesta considera la llengua occitana d'ús preferent.

Barcelona · El govern de ZP vol tallar les ales a una de les fites històriques més transcendents dels darrers anys a la Vall d'Aran i al conjunt de Catalunya quant a drets lingüístics. L'aprovació de la Llei de l'Aranès, feta efectiva el passat 22 de setembre de 2010, va treure de la sala de cures intensives la llengua occitana, molt minoritzada i sense gairebé reconeixement entre les institucions. Ara, però, l'executiu de ZP hi està en contra.

El Consell de Ministres ha aprovat aquesta setmana, segons ha informat EFE, recórrer la normativa perquè la considera inconstitucional. El motiu? La Llei de l'Aranès declara aquesta variant de la llengua occitana com una llengua d'ús preferent a la Vall d'Aran, una premissa que ha exacerbat el govern espanyolista de Zapatero, que insisteix en fer passar la llengua espanyola per sobre de la resta de llengues oficials.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat