Indica publicitat
Dimarts, 2 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de desembre del 2011 | 17:29
Notícia · Política

El municipalisme empeny cap a l'estat propi

Es constitueix l'Associació de Municipis per la Independència a Vic amb 155 viles adherides i l'objectiu de convocar un referèndum en tres anys "sabent que el guanyarem".

En la mateixa setmana han estat notícia dues entitats que, si fan bé les coses, poden esdevenir puntals del procés d'emancipació català. Si el dilluns va fer-se pública la convocatòria de l'assemblea constituent de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) el proper 10 de març, aquest matí s'ha constituït l'Associació de Municipis per la Independència a Vic, la ciutat on va néixer la iniciativa.

Amb 155 municipis i un Consell Comarcal ja adherits, l'Associació neix amb força i amb dos objectius clars: estendre's a més del 50% de municipis del Principat en una any i mig o dos, i que en tres o quatre anys "puguem organitzar un referèndum sabent que el guanyarem, perquè sinó no l'hem de convocar", ha dit l'alcalde de Vic Josep Maria Vila d'Abadal. El dirigent d'Unió, precisament, fou el promotor de la iniciativa i ha estat designat en l'assemblea d'aquest matí president de l'Associació.

Vila d'Abadal ha destacat que la sessió ha estat un "gran èxit", ja que "en un principi ens pensàvem que només seriem un centenar de municipis" i "comptem amb ciutats molt importants com Girona", l'única capital de demarcació adherida pel moment, després del Ple que va celebrar el consistori gironí dilluns passat. En el seu discurs, l'alcalde de Vic ha ressaltat que la independència econòmica de Catalunya "no és possible si no tenim la independència política", ja que, al seu parer, sense aquesta "no tindrem capacitat per fer lleis sobre el tema fiscal o el concert econòmic".
L'Associació treballarà "per la independència i la creació d'un estat propi"
Continuant amb les al·lusions al Govern, doncs, Vila d'Abadal ha demanat que "hi sigui" en aquesta iniciativa i s'ha mostrat convençut que "hi serà", ja que "ha dit que ho veu amb bons ulls". Tot i la voluntat de l'Associació de treballar "per la independència i la creació d'un estat propi", Vila d'Abadal ha ressaltat la importància que "tots els municipis hi siguin presents, tant si volen la independència com si no". Pel dirigent, quan s'organitzi la consulta, els que no estiguin a favor de la independència "podran fer campanya en contra" però "qui no ho faci estarà negant el dret dels ciutadans a manifestar la seva voluntat de ser o no ser lliures".

L'alcalde de Vic també ha mostrat la seva voluntat de marcar el full de ruta a seguir juntament amb altres entitats de la societat civil i ha dit que els partits no hi ha de ser a nivell d'executiva per no fer "malbé" l'ens per culpa de les estratègies partidistes.

Càrrecs

L'assemblea ha designat l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, com a president de l'Associació de Municipis per la Independència. Els vicepresidents són l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas; l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu; l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel i l'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé. Pel que fa al tresorer, serà l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera; i el secretari serà l'alcalde d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis. Els vocals seran l'alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà; l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell; l'alcalde de Berga, Juli Gendrau i l'alcalde de Solsona, David Rodríguez.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat