Indica publicitat
Dimarts, 2 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de maig del 2011 | 16:20
Notícia · Política

El PP atia l'anticatalanisme al final de la campanya

El cara a cara entre Francesc Antich i José Ramón Bauzá, unànimement criticat per la resta de partits que en varen ser exclosos, només va tenir un moment de tensió: quan el candidat del PP va anunciar que eliminaria el requisit lingüístic per accedir a l'administració i instauraria la lliure elecció de llengua.

Tribuna Mallorca · El candidat del PSOE, atònit, va contestar que això era un menyspreu cap als mallorquins i que per a Bauzá ser mallorquí o menorquí no era un requisit, sinó un mèrit. Va ser l'únic punt del presumpte debat en què el PP es va banyar. La resta de frases, vaguetats totalment prescindibles: que si s'han de crear llocs de feina, que si s'han de davallar els imposts i el típic bla bla bla demagògic d'impossible compliment. I ja amb aquestes eleccions en farà 12 que el PP promet la lliure elecció de centre, un compromís que sempre s'endú el vent.

El retrocés del català a tots els àmbits i el tancament de Televisió de Mallorca són les úniques promeses concretes del PP en aquesta campanya. En el fons les dues coses són la mateixa: la dreta ultra vol reduir els drets dels mallorquins a rebre serveis en català de l'administració i vol tancar una televisió que compleix amb dignitat la seva funció de servei públic i de foment de la nostra llengua. Uns missatges que sembla que entusiasmen els militants, com a mínim de Palma, que surten dels mítings motivats –això i la defensa de la família catòlica són clàssics de la nova línia del PP. Però no sembla que motivin d'igual manera els votants.

En qualsevol cas, les referències lingüístiques del PP dels darrers dies contrasten amb l'atonia de la primera setmana de campanya, en què la formació ultradretana va promoure la desmobilització amb una campanya de perfil baix. El retorn a missatges més ideològics pot fer pensar en dues possibilitats. La primera és que les coses no van tan bé com aparenten i per això cal treure el papus de l'anticatalanisme i motivar el sector més ideològic perquè vagi a votar. La segona, que estan tan segurs de la seva victòria que es poden permetre radicalitzar el discurs, amb el risc d'activar els votants d'esquerres. Els ciutadans, com sempre, tendran la darrera paraula.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat