Indica publicitat
Dilluns, 13 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de juny del 2011 | 17:09
Notícia · Política

El PP es fa amb un novè regidor a Barcelona en detriment de CiU, que es queda amb 14

Els populars van recórrer 66 vots considerats nuls i necessitaven validar-ne 56 per aconseguir el nou edil. CiU recorrerà al TC la resolució.

Del 15 a 8 al 14 a 9. La correlació de forces entre CiU i PP a l'Ajuntament de Barcelona, dues formacions que molt probablement s'entendran en diversos àmbits al consistori, ha variat després que el TSJC hagi acceptat el recurs del partit d'Alberto Fernández Díaz per declarar vàlids una cinquantena de vots nuls que als ha atorgat un novè regidor en detriment de CiU.

El tribunal ha donat la raó al PPC i, després de validar les paperetes dubtoses, l'aritmètica electoral ha atorgat als populars un regidor més. La formació va recórrer la nul·litat de 66 vots dels quals calia que fossin considerats vàlids 56 per tal d'augmentar la representació. Un objectiu que han assolit tenint en compte que no totes les irregularitats o anomalies han de ser directament sancionades amb la nul·litat "si no afecten la determinació de l'opció política escollida", segons diuen els magistrats.

Al seu parer, el principi de proporcionalitat exigeix determinar el grau d'incidència de l'alteració de la papereta en la intenció del vot. I basant-se en això determinen que 56 vots són vàlids perquè les seves marques no es poden llegir amb la intenció d'anul·lar el vot.

El canvi de representació, però, no és definitiu. CiU ja ha anunciat que recorreran al TC la decisió i, de fet, el futur primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, s'ha mostrat convençut que es "restituirà en poques setmanes el 15è regidor que correspon a Convergència i Unió".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat