Indica publicitat
Dijous, 4 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 4 de novembre del 2011 | 18:01
Notícia · Política

...i s'imposaria també als Països Catalans, però sense majoria absoluta

Compromís obtindria un escó i Joan Baldoví es convertiria en el primer diputat valencianista i progressista ocupant un seient al Congrés sense pertànyer a cap formació d'adscripció estatal.

Si no hi ha cap gran sorpresa, Mariano Rajoy serà el proper president del govern espanyol. A nivell estatal, el PP obtindrà majoria absoluta, segons el darrer sondeig del CIS, i el Principat de Catalunya serà l'únic lloc on la formació de Rajoy quedarà en tercera posició, tot i que augmentarà de diputats amb força probabilitat. Al conjunt dels Països Catalans, tot i que el blau predominarà, els populars no guanyarien per majoria absoluta, segons el CIS. La nota positiva dels comicis seria que, per primera vegada des de la transició, un diputat valencianista i progressista podria ocupar un seient al Congrés sense pertànyer a cap formació d'adscripció estatal. Seria Joan Baldoví, de Compromís, la formació que va sorprendre en els darrers comicis i que es presentarà sota l'auspici d'Equo.

El PP, doncs, seria la força més votada i obtindria 37 diputats, seguit del PSOE, amb 30, CiU, amb 13, ICV/IU, amb 4, ERC, amb 3, i Compromís, amb 1.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat