Indica publicitat
Divendres, 5 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de juny del 2011 | 17:01
Notícia · Política

El tàndem Junqueras-Rovira ja recull avals pel congrés d'ERC

Ho fan a través d'una carta a la militància. D'altra banda, l'exconseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, se suma a la llista de suports a l'eurodiputat i afirma que el problema d'Esquerra no ha estat d'idees sinó de persones.

El futur d'ERC?
Si no hi ha grans sorpreses, el tàndem Junqueras-Rovira serà l'encarregat de rellençar la formació

Tot li està anant de cara a Oriol Junqueras i sembla que la seva cursa per assolir la presidència d'ERC al congrés del 17 de setembre serà força plàcida. En una carta als militants de la formació, l'eurodiputat i alcalde de Sant Vicenç dels Horts ha confirmat la seva candidatura fent tàndem amb Marta Rovira, que accediria a la secretaria general del partit, i ha començat la recollida d'avals.

Mogut per "la necessitat de la renovació d'ERC", Junqueras afirma en l'escrit que la seva candidatura és "fruit del convenciment" que la formació "és l'eina política més important que tenim com a país per assolir la independència i perseverar en l'anhel de Macià de construir una República catalana lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i espiritualment gloriosa".

El suport de Tresserras

Una cara que també va aparèixer en les primeres travesses amb possibilitats de formar part del procés renovador d'Esquerra fou l'exconseller de Cultura Joan Manuel Trasserras. El republicà s'ha sumat als diversos suports que ha obtingut Junqueras, de qui ha afirmat que "suscita un grau de consens molt ampli. És una persona que suscita una certa unanimitat respecte a la seva preparació, respecte a la seva capacitat d'emocionar i d'expressar el que molta de la gent d'ERC sent".

En declaracions a Catalunya Ràdio, l'exconseller ha afirmat que el problema de la formació no és d'idees sinó de persones. En aquest sentit, Tresserras ha assegurat que "les idees han funcionat. Per tant el problema no eren les idees i tampoc no són les sigles. El problema hem estat nosaltres, les persones que, d'alguna manera o altra, han tingut un paper més o menys rellevant al capdavant del projecte perquè no hem resultat creïbles, i en part és un problema nostre, per manera de fer, per excentricitat respecte al que la gent ha interpretat habitualment com la gestió política".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat