Indica publicitat
Dimarts, 7 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 8 de juny del 2011 | 19:48
Notícia · Política

ERC presenta un recurs per obtenir un regidor a Girona i la CUP anuncia que plantarà cara per mantenir-lo

Els republicans afirmen que estan a mig vot d'entrar al consistori mentre que la CUP "defensarà fins el final" el seu tercer regidor.

Últim intent
Blanca Palmada entraria al consistori gironí si prosperés el recurs d'ERC

La constitució de l'Ajuntament de Girona s'haurà d'ajornar fins l'1 de juliol per un recurs que ERC presentarà davant el TSJC. Els resultats electorals van deixar ERC a només dos vots del regidor. El partit va impugnar els resultats i ha aconseguit que es donin per bons dos vots més però la Junta Electoral continua sense admetre una papereta trencada i un sobre d'ERC que conté la imatge del fundador de l'Opus Dei, Josep Maria Escrivà de Balaguer. A més, el grup denuncia que hi ha hagut un "error de càlcul" i que s'han donat per bons més vots en blanc del compte i això fa que augmenti la participació. En conseqüència, a ERC li falta encara mig regidor per arribar al 5% dels vots que faria que Blanca Palmada fos regidora.

El president de l'executiva local d'ERC a Girona, Josep Maria Aguirre, ha explicat que la Junta Electoral Central els "dóna la raó" perquè en la resolució que els han fet arribar aquest dilluns reconeix que no disposen d'una dada "certa" sobre el nombre de vots en blanc i, per tant, els ha hagut de tornar a sumar fixant, finalment, en 1418 la xifra de vots emesos en blanc.  Si la formació assolís el regidor seria a costa de la CUP.

La resposta
En aquet sentit, la formació rupturista ha assegurat que "defensarà fins al final" els tres regidors que va aconseguir. Segons ha anunciat el portaveu de la formació, Jordi Navarro, el partit estudia ara si presenta un recurs contenciós electoral davant el Tribunal Superior de Justícia -com farà ERC- o bé opta per presentar al·legacions al text que els republicans facin arribar al tribunal. "Entenem que ERC té dret a recórrer però la CUP farà servir tots els instruments legals per defensar el tercer regidor que els gironins van decidir que fos nostre", ha afirmat. El TSJC haurà de resoldre abans de l'1 de juliol si aquest regidor que balla acaba, finalment, computant a la CUP o a ERC.

Els resultats d'ERC i la CUP han estat en direccions oposades aquestes passades eleccions. Mentre que els republicans han perdut els quatre regidors que tenien, la CUP ha irromput en el panorama polític gironí amb tres regidors.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat