Indica publicitat
Divendres, 10 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de gener del 2012 | 15:28
Notícia · Política

Fernández Díaz descarta entrar al govern per la "deriva independentista" de Trias

El dirigent s'allunya de CiU al anunciar que farà una oposició nítida i que el PP no serà el soci preferent del govern municipal.

ACN · El president del grup municipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha descartat entrar al govern municipal perquè no es compleixen, segons ha dit, les condicions exigibles pel seu partit per fer-ho. Fernández Díaz ha concretat els desacords amb l'executiu municipal de CiU en la "confusió ideològica" i la "deriva independentista" de Xavier Trias. El dirigent popular ha anunciat que, amb aquesta decisió, s'inicia realment el mandat del govern municipal. I ha avançat que, a partir d'ara, el PP farà una oposició nítida i assenyada. Fernández Díaz ha negat la idoneïtat de la geometria variable al consistori de Barcelona i ha assegurat que la seva formació no serà soci preferent de l'alcalde.

Segons Fernández Díaz, hi ha ombres al voltant de qui exerceix el lideratge a Barcelona, si el propi alcalde, la Generalitat o el 'pinyol' sobiranista de CiU. El líder dels populars barcelonins s'ha mostrat convençut que l'epicentre de les decisions no està al consistori perquè si no és així no s'explica, ha dit, que la Generalitat incompleixi els seus compromisos amb l'ajuntament i que l'alcalde ho permeti.

Després de l'anunci que ha fet el PP, Fernández Díaz entén que s'inicia realment el mandat municipal del govern de CiU. Segons ha explicat, els poc més de cent dies de cortesia han coincidit en el temps amb la tramitació dels pressupostos de la ciutat i les eleccions espanyoles. A partir d'ara, però, el grup municipal del PP farà una oposició "nítida", "assenyada" i "impecable", ha assegurat, que ja ha descartat que a l'Ajuntament de Barcelona es pugui reproduir la geometria variable que es dóna al Parlament i ha negat que la seva formació pugui ser el soci preferent de Trias.

Una entrada del PP al govern municipal hauria estat incomprensible ideològicament. En tot cas, el mandat de Trias afronta ara un futur incert: el govern haurà de ser especialment hàbil per poder arribar a acords amb una oposició que no li ho posarà gens fàcil.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat