Indica publicitat
Diumenge, 5 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de maig del 2011 | 18:42
Notícia · Política

Trias governaria en minoria, i PSC i PP perdrien 2 regidors

La darrera enquesta del CIS revel·la la victòria de CiU al consistori de la capital catalana. El número de regidors, però, desferma la seguretat de Trias de guanyar de manera laxa: la distància entre CiU i PSC està fixada en només quatre regidors.

Ajuntament de Barcelona

El baròmetre preelectoral del CIS que s'ha donat a conèixer aquesta setmana sobre els resultats de les municipals a la ciutat de Barcelona ha atorgat 16 regidors a CiU a l'Ajuntament de la capital catalana, uns resultats que obligarien Xavier Trias a governar en una minoria de pactes. El candidat convergent a l'alcaldia de Barcelona -que ja havia avisat el 2009 que no es tornarà a presentar si perd les municipals d'aquest 2011- superaria en 4 regidors el PSC, segons el CIS, que perdria menys regidors dels que el mateix grup esperava: baixaria de 14 a 12.

Tanmateix, el PP mantindria la tercera posició amb 5 regidors (dos menys que el 2007, en què en va obtenir 7) amb el 12,4% dels sufragis, i ERC i ICV mantindrien els 4 regidors cadascun que van obtenir fa quatre anys amb el 8,5% i el 8,9% dels sufragis, respectivament. Ciutadans rebria el 4,7% dels vots però quedaria fora de l'ajuntament perquè no obtindria cap regidor.

Pel que fa als líders polítics, Xavier Trias és el candidat més ben valorat i l'únic dels sis que apareixen a l'enquesta que supera l'aprovat, amb una nota del 5,16. El segueix Jordi Hereu amb un 4,69, Ricard Gomà amb un 4,56, i Jordi Portabella amb un 4,51. Els pitjors valorats són Jordi Cañas, amb un 3,7 i Alberto Fernández Díaz, amb un 3,32.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat