Indica publicitat
Dimarts, 2 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 30 de juny del 2011 | 16:35
Notícia · Política

La Catalunya residual de Jordi Pujol

L'expresident Jordi Pujol justifica públicament i per enèsima vegada la independència de Catalunya. Aquest cop, però, a través del llibre Residuals o independents? Quan es trenquen els ponts.

Barcelona · Al capdavant de la Generalitat catalana, la CiU d'Artur Mas no aplica al joc polític amb l'Estat cap dels moviments que perpetrin una postura ferma i concreta en favor d'un estat català lliure d'espoli fiscal i independent. Tot i això, l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, no deixa d'abonar, dia rere dia, el terreny independentista amb arguments no tant sols vàlids -que, per altra banda, en són sobrers- sinó necessaris per a despertar en la majoria de la societat catalana una empenta cap a la defensa de l'estima pròpia i la motivació d'una resposta activa.

Precisament visualitzant aquests objectius -i potser d'altres?- Pujol ha publicat el llibre Residuals o independents? Quan es trenquen els ponts, un monogràfic que pretén fugir del simplisme, dels tòpics i de la inèrcia per a radiografiar amb la mirada del qui hi entén més per vell que no pas per savi la relació entre Catalunya i Espanya a dia d'avui. Segons l'autor del llibre, Catalunya i Espanya es troben en un procés d'involució que s'ha accelerat "molt" en tots els camps, fins al punt que Catalunya actualment es troba empesa a un procés de residualització. El llibre conclou que tots aquells ponts de diàleg que defensava Salvador Espriu s'han trencat: "L'actitud catalana de responsabilitat i generositat no ha estat corresposta".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat