Indica publicitat
Dilluns, 3 d'agost del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 23 de maig del 2011 | 19:29
Notícia · Política

La CUP creix espectacularment i es multiplica per cinc

La formació municipalista passa de 20 a 101 regidors en quatre anys i irromp en consistoris capitals com Girona o Mataró.

Creixement espectacular de la CUP al Principat. En una nit en què ERC ha confirmat la fi d'un cicle amb una nova davallada electoral, la formació rupturista ha esdevingut la nota positiva de l'independentisme aquest 22-M. Amb una fórmula basada en el treball de base i la implantació real i vinculada al territori, la CUP s'ha fet gran i ha multiplicat per cinc el número de regidors que tenia al obtenir-ne un total de 101.

La gran campanada l'ha donat a Girona, on ha entrat a l'ajuntament amb tres regidors, tot i que no ha estat l'única. Sant Cugat, amb dos, Berga, amb tres, Molins de Rei, amb quatre, o Mataró, amb un, són algunes de les places en què la CUP ha entrat o ha guanyat presència.

D'altra banda, la formació també ha obtingut resultats dignes i esperançadors de cara al futur a altres ciutats on no ha superat la barrera del 5%, com per exemple a Sabadell, en què ha obtingut més del 3% dels sufragis. A Barcelona, Xavier Monge s'ha quedat amb l'1'95% dels vots, molt lluny del tall, tot i que la formació ha obtingut 11.805 vots i ha esdevingut la sisena força a la capital catalana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat