Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 26 de juliol del 2013 | 14:25
Notícia · Política

La Diputació i l'Ajuntament de Barcelona s'adhereixen al Pacte Nacional pel Dret de Decidir

Aquesta setmana tant l'Ajuntament de la capital catalana com la Diputació de Barcelona s'han sumat al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. A l'Ajuntament hi han votat favorablement CiU, ICV-EUiA i UxB, i a la Diputació els grups proposants, CiU, ICV i ERC.

Barcelona · Més consens al conjunt del Principat a favor del dret a decidir. Darrere la gran massa social de Catalunya a favor del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, recolzat pels principals sindicats del país i les entitats socials de més pes, s'hi han adherit, poc a poc, els partits i les administracions catalanes.

Aquesta setmana ha estat el torn de l'Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de la mateixa ciutat. El ple de la corporació barcelonina ha aprovat aquest dimecres l'adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir amb els vots favorables dels grups proposants CiU, ICV i ERC, i els vots contraris del PSC i el PP. Segons la Diputació, el text aprovat vol facilitar la participació de la societat civil en el procés cap a la celebració d'una consulta d'autodeterminació de Catalunya.

Quant al consistori de Barcelona, aquest ha aprovat la mateixa proposta, presentada pel grup Unitat per Barcelona (UxB). L'adhesió de l'Ajuntament ha estat votada pels grups CiU, ICV-EUiA i UxB i hi han votat en contra el PSC i el PP. El Pacte Nacional pel Dret a Decidir va ser impulsat per l'Assemblea el passat mes de març com a element bàsic i estratègic en el procés cap a la independència.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat