Indica publicitat
Divendres, 29 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de novembre del 2011 | 18:16
Notícia · Política

La Junta Electoral manté IU i deixa fora ERC del debat a cinc de TVE

Esquerra n'ha quedat exclosa tot i ser el cinquè partit en diputats al Congrés. La Junta ha justificat la seva decisió pel milió de vots del partit de Llamazares.

ACN/redacció · La Junta Electoral Central (JEC) ha desestimat el recurs que ERC havia presentat contra la decisió de RTVE d'incloure al debat a cinc d'aquest vespre el representant d'IU, Gaspar Llamazares, en comptes del d'ERC, Alfred Bosch, malgrat que tots dos partits formen part del mateix grup parlamentari al Congrés i ERC té tres diputats per un d'IU. La JEC justifica la decisió pel milió de vots que IU va obtenir en les passades eleccions contra els 291.000 d'ERC, i pel fet que el debat "tindrà una cobertura nacional" i la coalició de Llamazares ha presentat candidatura a 51 circumscripcions mentre que ERC ho ha fet en quatre.

El debat a cinc que se celebra aquest vespre a RTVE comptarà amb un representant de cada grup parlamentari al Congrés. Pel PSOE, hi ha prevista la presència del ministre de la Presidència i cap de llista per Àlaba, Ramón Jáuregui; pel PP l'alcalde de Madrid i número quatre de les llistes per la capital de l'Estat, Alberto Ruiz Gallardón; per CiU el número dos per Barcelona, Pere Macias; pel PNB el cap de llista per Biscaia, Josu Erokoreka; i pel grup format per ERC, IU i ICV el número ú d'IU per Astúries, Gaspar Llamazares.

ERC va presentar aquest dimarts un recurs a la JEC on demanava que es revoqués aquesta decisió i s'inclogués a Alfred Bosch al debat. Els republicans argumenten que el grup que conformen actualment al Congrés està format per 3 representants d'ERC, un d'ICV i un d'IU, i per tant en la mesura que no han estat capaços d'assolir un acord intern "el criteri més rellevant ha de ser el del nombre d'escons obtinguts".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat