Indica publicitat
Dilluns, 6 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de juliol del 2011 | 19:10
Notícia · Política

La primera disjuntiva de Junqueras: qui encapçalarà les llistes a Madrid?

Tot i que encara no ha estat escollit, el virtual president d'ERC contempla diferents noms per encapçalar les llistes a les eleccions estatals. Alfred Bosch, Oriol Amorós o repetir amb Joan Ridao són algunes de les possibilitats.

Buscant candidat.
Des de l'opció que repeteixi Joan Ridao, fins a optar per una cara totalment nova com la de l'escriptor Alfred Bosch, passant per Oriol Amorós, Junqueras està temptejant el terreny per escollir el candidat d'ERC a les estatals.

No serà fins aquest setembre que Oriol Junqueras serà escollit president d'ERC –a no ser que hi hagi un dalatabix imprevisible a hores d'ara- però el calendari apreta al virtual dirigent republicà. Amb la possibilitat d'un avançament de les eleccions estatals sobrevolant el panorama polític, Junqueras sap que el temps no juga al seu favor per tenir una arrencada tranquil·la al capdavant d'Esquerra, i és per això que l'encara candidat està començant a perfilar i contemplar les diverses possibilitats amb què compta per fer front els propers comicis.

De moment, Joan Ridao és l'únic membre del partit que s'ha postulat obertament per anar de número 1 a les llistes de les estatals, i aquest dimecres ho ha reiterat en una entrevista a Rac1. Però l'actual secretari general de la formació no sembla comptar amb la confiança de Junqueras, que l'ha deixat fora de la seva candidatura. A favor de Ridao hi ha els seus anys d'experiència a Madrid, en què ha mostra la seva solvència i la seva eficàcia com a portaveu dels republicans a Madrid. La mateixa virtut de Ridao, però, és el que el podria deixar fora de les llistes. La seva imatge està massa lligada a la de la direcció sortint i als tripartits, i xocaria amb la idea de canvi i de ruptura que vol transmetre Junqueras.

És per això que una de les possibilitats que es contemplarien seria la de comptar amb el potencial de Ridao, però fent-lo anar de número 2 a les llistes, per darrera d'algú que oferís una imatge de renovació.  Entre els candidats a encapçalar aquest cop de timó hi hauria l'escriptor Alfred Bosch, a qui ja s'hauria temptejat, o una dona que també compliria amb la premissa de ser una cara nova.

Tot i això,des de la candidatura virtualment guanyadora també s'haurien contemplat altres possibilitats, provinents del sector barceloní del partit. En una línia molt menys renovadora que les esmentades anteriorment, Jordi Portabella hauria estat temptat a encapçalar aquesta aventura, una oferta que hauria declinat per continuar la seva tasca a Barcelona. És en aquest punt en què s'ha contemplat la possibilitat també que Oriol Amorós fos la persona escollida.

Les opcions són diverses, les estratègies també, però el temps  que té Junqueras per decidir és limitat, especialment si Zapatero decideix no esgotar l'actual legislatura.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat