Indica publicitat
Dilluns, 25 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de juliol del 2011 | 18:49
Notícia · Política

"L'acord CiU-PP és el Pacte del Cavall de Troia que permet al PP controlar la política catalana"

Uriel Bertran diu al Govern que podria haver optat per una majoria independentista per pactar els pressupostos.

ACN · El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha acusat aquest divendres CiU de permetre l'entrada d'un "cavall de troia", el PPC, que controlarà a partir d'ara la política catalana. El PPC, ha dit, anirà "minant dia a dia la política catalana, la convivència, l'autogovern" per culpa d'un Govern que podria haver optat per una majoria independentista que existeix a la cambra per pactar els pressupostos. "Avui és un dia trist per a Catalunya", ha assenyalat per començar la seva roda de premsa, on ha carregat contra un acord que "espanyolitza les relacions exteriors de Catalunya", manté les retallades i incapacitarà Catalunya per sortir de la crisi.

Bertran ha opinat que el pacte que s'ha signat aquest divendres entre CiU i PPC és encara pitjor que el del Majestic, perquè té "característiques estructurals duradores", però especialment perquè permet l'entrada del PPC a la política catalana com si fos el "cavall de troia" per controlar-la i per conquerir cada vegada més espais de poder.

Ja ha augurat que els populars aniran "minant dia a dia la política catalana, la convivència i l'autogovern", però a més, ha remarcat que és un acord que significa retallades en educació, sanitat i infraestructures i, per tant, més patiment per a la ciutadania i incapacitat per sortir de la crisi.

D'altra banda, ha denunciat que CiU i PPC "espanyolitzen les relacions exteriors de Catalunya", perquè situa les delegacions sota el control de les ambaixades espanyoles. "Catalunya torna a ser una simple regió espanyola, tornem a fer passos enrere", s'ha queixat.

"Si aquesta és la transició nacional que CiU va prometre i el dret a decidir sense límits, és que CiU no sap el que són", ha acabat Bertran, que ha recordat al Govern que podia haver pactat els pressupostos amb la majoria independentista que existeix al Parlament.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat