Indica publicitat
Divendres, 29 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 22 de juny del 2011 | 16:34
Notícia · Política

L'alcalde de la Vall d'en Bas (CiU) obliga a una regidora de SI a repetir la presa de possessió

Miquel Calm va portar a la Junta Electoral el jurament de la regidora Laura Pujol, que prometia respectar, "per imperatiu legal", la constitució espanyola i l'Estatut, "amb l'objectiu de derogar-los per la Constitució de l'Estat independent de la Nació catalana".

La regidora Laura Pujol ja ha afirmat que repetirà la fórmula al prometre el càrrec

La regidora de SI a la Vall d'en Bas Laura Pujol haurà de repetir el jurament que, per llei, han de fer els regidors per prendre possessió del càrrec. En el ple del passat 11 de juny, la regidora va usar la fórmula que han repetit els 50 regidors del partit a Catalunya: "Prometo, per imperatiu legal, respectar la Constitució del Regne d'Espanya i l'Estatut d'autonomia de Catalunya, amb l'objectiu de derogar-los per la Constitució de l'Estat independent de la Nació catalana".

Després del ple, l'alcalde, Miquel Calm, va consultar amb la secretària municipal la validesa d'aquesta fórmula per ser "substancialment diferent" a la fórmula establerta, segons reconeix un decret d'alcaldia que obliga ara a què Pujol torni a prometre el càrrec.

La secretària va fer la consulta a la Junta Electoral d'Olot que, en data 17 de juny, ha resolt que és no és vàlida. La junta ha resolt que la fórmula de Pujol "desnaturalitza el jurament o promesa que exigeix la Llei" i, per tant, l'obliga a repetir el jurament o promesa. Aquest vespre està previst un ple on la regidora haurà de tornar a prendre possessió del càrrec.

La regidora ja ha avançat que aquest vespre tornarà a fer servir la mateixa fórmula perquè, segons defensa, és la mateixa que han fet servir els diputats al Parlament de Catalunya i la cinquantena de regidors arreu de Catalunya. "Fins i tot el nostre regidor a Cassà de la Selva, Marc Mascort, va posar una estelada damunt la taula en el moment de fer el jurament", ha recordat Pujol.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Imatges relacionades
Indica publicitat