Indica publicitat
Diumenge, 7 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de novembre del 2011 | 18:38
Notícia · Política

Les eleccions del triple empat?

Duran fa pública una enquesta interna en què la distància entre el tercer (PP) i el primer (PSC) és d'entre 2 i 4 diputats. Mentre a Espanya cada cop s'albira amb més claredat la majoria absoluta de Rajoy, a Catalunya l'escenari encara genera incògnites.

Podria haver-hi un triple empat en les eleccions del 20-N a Catalunya? El candidat de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha revelat aquest dijous els resultats d'una enquesta interna que preveu uns resultats ajustats entre el PSC, que guanyaria, CiU, que quedaria en segon lloc i podria arribar a empatar amb el PSC, i el PP.

En concret, la distància de representació entre 'socialistes' i 'populars' estaria en una forquilla d'entre dos i quatre diputats. Segons l'enquesta, la llista encapçalada per Carme Chacón s'imposaria el 20-N i obtindria 16 diputats, seguida molt de prop de CiU, que podria assolir entre 14 i 16 diputats. A la part més alta de la forquilla, doncs, la federació nacionalista podria empatar amb el PSC, però a la part més baixa, podria veure's atrapada pel PP, que aconseguiria entre 12 i 14 escons.

Els precedents

En les passades eleccions del 2008, Carme Chacón que, com Duran i Lleida, repeteix com a candidata, va assolir la victòria més contundent del PSC en unes estatals i va escombrar a CiU aconseguint 25 diputats i 1.689.911 vots. La federació nacionalista, en canvi, es va quedar amb 10 diputats i quasi un milió de vots menys que el PSC. La distància entre els dos partits, doncs, es retallarà, tot i que de moment la ministra de defensa té cert avantatge. El PP, per la seva banda, aspira a aconseguir els 12 diputats que ja havia assolit l'any 2000 en la majoria absoluta de José Maria Aznar. Actualment en té 8. Esquerra, mentrestant, es mou en una forquilla d'entre 1 i 3 diputats, molt allunyada dels històrics 8 que va aconseguir 2004, amb Carod-Rovira de cap de llista després d'haver estat expulsat del govern de la Generalitat per la seva reunió amb ETA a Perpinyà.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat