Indica publicitat
Dimarts, 28 de gener del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 11 de abril del 2014 | 18:00
Notícia · Política

Mas: "Si cal, transformarem les eleccions en un referèndum"

El president de la Generalitat ha indicat a una entrevista a Le Figaro que la consulta sobre la independència es farà sí o sí i que l'escenari d'unes eleccions plebiscitàries és una opció que el govern català contempla.

FOTO: Xavier Bertral.

Barcelona · "Hem arribat a la conclusió que hem de fer un referèndum per a decidir sobre el nostre futur polític" ha sentenciat Artur Mas en una entrevista que publica el diari parisenc Le Figaro.

Tres dies després de la sessió històrica al Congrés sobre la consulta per la independència de Cataunya, Artur Mas ha viatjar fins a París per a alertar que el procés no només continua vigent i actiu, sinó que la consulta es farà tant si l'Estat espanyol ho vol com si no. "Si no hi ha cap alternativa, transformarem els comicis en un referèndum. Aquesta no és la millor opció, però és la més probable" ha dit.

Amb tot, el president ha assegurat que ja se sabia "que el resultat del vot seria negatiu i que Madrid cercava una imatge: el president de Catalunya defensa la seva iniciativa, perd i s'ha acabat". "Em reservo per al futur. Hi ha més maneres d'arribar a un referèndum" ha dit.


Sobre les vies per a fer la consulta, Mas ha dit: "Preparem la llei [de consultes] de manera que impugnar-la no sigui pas fàcil. Però si la prohibeixen, quin camí ens quedarà als catalans? L'única manera serien unes eleccions autonòmiques catalanes, que són necessàriament legals. Si no hi ha cap altra alternativa, transformarem els comicis en un referèndum. Però aquesta no és pas la millor opció."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat