Indica publicitat
Dissabte, 6 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de gener del 2012 | 16:46
Notícia · Política

Mas presenta el pacte fiscal com una oportunitat per evitar el divorci entre Catalunya i Espanya

"Facin un esforç" per veure el pacte fiscal "més com a una oportunitat que com un gran problema", afirma el president de la Generalitat en un esmorzar informatiu a Madrid, on hi han assistit representants del món econòmic i polític de l'estat.

Tornant a la pedagogia?
Mas ha presentat a Madrid el pacte fiscal com una fórmula per evitar el creixent divorci Catalunya-Espanya

Redacció/ACN · El pacte fiscal ha de ser vist per Espanya com una "oportunitat" per evitar el "divorci creixent" de la societat catalana respecte les institucions espanyoles. Així ho ha afirmat el president de la Generalitat, Artur Mas, en un esmorzar informatiu celebrat a Madrid, on hi han assistit representants del món econòmic i polític de l'estat, des del president de Bankia, Rodrigo Rato, al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

Mas ha recordat que Catalunya plantejarà el pacte fiscal aquest 2012 perquè el país "no pot seguir suportant un dèficit fiscal com el que tenim" i no hi ha cap precedent igual a tot Europa. Segons el president, el dèficit fiscal posa en perill de forma seriosa l'estat del benestar a Catalunya i el seu govern no aspira només a ser responsable de la despesa, sinó també dels ingressos. Per aquest motiu ha demanat al govern i les institucions espanyoles que "facin un esforç" per veure el pacte fiscal "més com a una oportunitat que com un gran problema" perquè "la química entre el l'Estat i la societat catalana està en un divorci creixent" i "no hi ha gaires maneres de reconduir" aquesta situació.

"Sí" a les retallades de Rajoy
Mas també ha afirmat que el "sí" de CiU a les mesures anticrisi de Rajoy aprovades al Congrés dels Diputats no és la resposta a cap xantatge del PP per donar suport als pressupostos del Govern per al 2012. Segons Mas, el Govern disposa a Catalunya d'alternatives per acordar els pressupostos. "Hi ha forces que en un punt crític possiblement ajudarien", ha dit. En tot cas ha assegurat que la federació va votar de forma "coherent" amb el que ha fet fins ara, i ha recordat que també va donar suport a les mesures anticrisi que el govern de Zapatero va aprovar al 2010. El vot afirmatiu, ha dit, és un "dipòsit a termini" que es pot renovar, o no.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat