Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 30 de maig del 2011 | 17:09
Notícia · Política

Nou atac de Camps a l'ensenyament en valencià

A través de les paraules de Vicent Moreno, l'entitat Escola Valenciana ha expressat la seva indignació per la intenció del conseller d'Educació en funcions, Alejandro Font de Mora, de suprimir les línies en valencià a l'escola i substituïr-les per una línia única.

Alejandro Font de Mora

Barcelona · "És un atac frontal al plurilingüisme i la qualitat de l'ensenyament públic, a més d'una agressió al futur del valencià". Les entitats i estaments del País Valencià que vetllen per la qualitat a l'ensenyament públic no ho han pogut dir més clar. Les decisions del govern de Camps en matèria lingüística a l'ensenyament s'han pres "sense avaluar cap criteri pedagògic" i se situen, curiosament, en la línia contrària a l'opinió dels experts.

"Aquest model proposat és una greu equivocació perquè els alumnes no dominaran les tres llengües" ha alertat Moreno, qui, des d'Escola Valenciana, ha fet una crida a la resposta per part del sector educatiu i de la societat valenciana en general per "demostrar que volem un sistema educatiu valencià de qualitat i un futur d'oportunitats per les generacions que venen".

L'ensenyament, sense valencià
Aquesta setmana s'ha sabut, a través del Conseller d'Educació valencià, Alejandro Font de Mora, que l'executiu de Camps ha dit prou al model d'ensenyament en valencià. Segons Font de Mora, s'imposarà a partir del curs 2012-2013 una sola línia a l'ensenyament públic, la qual integraria el valencià, el castellà i una tercera llengua -principalment l'anglès-. D'aquesta manera, la llengua pròpia serià present en un màxim del 33% de classes.

"En lloc d'apostar per aprofundir en uns programes òptims en plurilingüisme com són les línies en valencià, avaluats i comprovats, el Consell prefereix apostar per un model lingüístic improvisat i no avaluat, totalment en contra de l'opinió dels experts. L'anunci fet hui per Font de Mora torna a situar el Consell fora del consens educatiu i enfront dels criteris pedagògics dels experts. La decisió situa el Consell fora del consens de la Llei d'ús i ensenyament del valencià" ha denunciat Vicent Moreno.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat