Indica publicitat
Dissabte, 4 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 24 de maig del 2011 | 18:35
Notícia · Política

Portabella no dimiteix i afirma que en una setmana decidirà si intenta liderar ERC

"Han passat masses coses no previstes, necessito més temps, no ho tinc clar", ha explicat respecte a si farà un pas endavant per dirigir la "refundació" del partit.

Barcelona ·

Jordi Portabella no ha escapat de l'espiral negativa que afecta a ERC i, tot i liderar una coalició amb la que esperava començar a redreçar la situació, ha perdut la meitat de regidors i més de 20.000 vots aquest 22 de maig. Plou sobre mullat, ja que fa quatre anys, en les municipals del 2007, l'alcaldable republicà va perdre un regidor i una bona pila de vots respecte la legislatura anterior. Portabella va ser el primer en reaccionar i desmarcar-se del tripartit fa quatre anys, i ha estat pioner també en la recerca d'aliances en l'espai independentista de cara a aquestes municipals, però els resultats no l'han acompanyat. No ha sabut o no ha pogut escapar de la dinàmica que portava ERC a nivell nacional, o no ha sabut presentar un programa clar que el situés amb nitidesa en el mapa electoral.

En tot cas, Portabella, que actualment és l'únic regidor d'ERC present a l'ajuntament d'una capital de demarcació (l'acompanyarà Joan Laporta, de Democràcia Catalana, al consistori barceloní) ha descartat dimitir i ha ajornat una setmana la decisió sobre si intentarà liderar o no Esquerra.

"No pots treure un resultat que et dona representació i desertar després", ha afirmat el republicà, que ha afegit: "una coalició costa molt de fer i no té un recorregut de quinze dies". En aquest sentit Portabella ha volgut diferenciar entre el procés d'Esquerra i el d'Unitat per Barcelona en tant que els resultats recollits per la coalició no depenen només d'ERC.

Per això creu que per la part que toca als republicans la dimissió en ple de la direcció executiva del partit ja dóna resposta a les necessitats internes del parit mentre que la coalició necessita d'un altre tipus de resposta. En aquest sentit Portabella ha volgut defensar la coalició destacant que malgrat els mals resultats la seva ha estat l'única candidatura que s'ha mantingut al consistori de qualsevol municipi amb més de 100.000 habitants.

El futur d'ERC
D'altra banda, Portabella ha considerat que el futur líder d'Esquerra haurà de ser una persona amb vitalitat i energia, amb els conceptes clars i que sobretot no es vegi vinculada al tripartit amb que Esquerra va participar al govern de la Generalitat. En aquest sentit, Portabella s'ha mostrat convençut que la formació política s'ha de "refundar" però no ha volgut aclarir el paper que tindrà en aquest procés. De fet, ha assegurat que necessita una setmana per valorar si dóna un pas endavant per liderar la formació. "Han passat masses coses no previstes, necessito més temps perquè no ho tinc clar".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat