Indica publicitat
Dijous, 4 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 4 de novembre del 2011 | 17:41
Notícia · Política

PSM-IV-ExM presenta una campanya amb l'objectiu de representar als qui "pensen diferent"

"Defensarem la participació popular, les consultes populars, la democràcia participativa", ha explicat el candidat de la coalició, Miquel Ensenyat.

Tribuna Mallorca · Els candidats de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa, Miquel Ensenyat i David Abril (al Congrés) i Jaume Català (al Senat), han presentat avui les línies de la seva campanya electoral. Ensenyat ha destacat que la formació nacionalista i ecosocialista s'ha proposat tres objectius essencials. En primer lloc, "demostrar que aquesta crisi no l'han provocada les polítiques d'esquerres, ni una excessiva despesa social, sinó unes polítiques de dretes que han afavorit les grans fortunes, les grans empreses multinacionals i l'especulació: especulació immobiliària, especulació financera i, últimament, l'especulació amb aliments bàsics per a la humanitat".

Ensenyat ha afirmat que "el PP i el PSOE suposen una continuïtat d'aquestes polítiques". I ha aprofitat per a criticar que les propostes d'aquests partits arribin ara: "és un escàndol que es facin propostes ara, quan ja hem arribat als cinc milions d'aturats a tot l'Estat. L'oposició també pot presentar propostes al Congrés, i fins ara PP i PSOE s'han dedicat a tirar-se els trastos pel cap, i només s'han posat d'acord en aquelles qüestions que els interessaven, com la modificació de la llei electoral per a perjudicar els partits minoritaris".

El candidat al Congrés ha explicat que "la nostra alternativa és aprofundir en les conquestes socials, defensar la sanitat pública, l'educació pública, els serveis socials, el transport públic, les energies renovables, la protecció del territori... Per fer-ho possible proposam una fiscalitat progressiva, que els més rics tornin a pagar impostos, eliminar els paradisos fiscals, regular la banca perquè no pugui especular amb els nostres estalvis, posar traves a l'especulació...".

Miquel Ensenyat ha reivindicat la coalició PSM-IV-ExM com "la veu i el vot dels qui pensen diferent del pensament únic que s'està imposant. Escoltarem la gent, crearem els instruments de participació perquè qualsevol ciutadà ens pugui fer arribar les seves propostes. Defensarem la participació popular, les consultes populars, la democràcia participativa... com ja estam fent a institucions on governam".

El candidat nacionalista i ecosocialista ha conclòs: "podem rompre el bipartidisme i fer que la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa retorni la il·lusió a tanta gent progressista, desconcertada per les polítiques del PSOE. Volem ser el conhort de la gent progressista, de la gent senzilla, que viu amb temor les polítiques que posa en pràctica una dreta sense sentiments ni compassió pels més dèbils. Volem ser una veu de denúncia, que parli clar, que s'oposi als poderosos que volen governar el món".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat