Indica publicitat
Dissabte, 11 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de juny del 2011 | 18:57
Notícia · Política

Pujol: d'indignats, pressupostos, immigració i dèficit fiscal

L'expresident afirma que comprèn la indignació i el malestar social creixent, admet que no l'entusiasmen els pactes de CiU amb el PP i recorda la llosa del dèficit fiscal: "a veure si d'una punyetera vegada tothom se n'assabenta".

Amb la ingent quantitat de moviments que està vivint el país a nivell social i polític, l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha repassat en una entrevista a Rac1 la situació de Catalunya i, referint-se als indignats, ha deixat una sentència molt clara: "ara sabem que les espatlles dels nostres fills poden ser més estretes que les nostres".

Pujol ha afirmat que entén els indignats i ha admès que "no calia la manifestació de l'altre dia per saber que hi ha un gran malestar", tot i que "la fotografia ajuda a entendre-ho". En aquest sentit, l'expresident ha recordat el "punt de desesperació" que es palpa entre els indignats, i s'ha mostrat preocupat pel fet que les noves generacions tinguin pitjors condicions de vida que les seves predecessores. "Fa temps que ho sabíem que podia passar, perquè ni ho hem explicat prou, ni hem arribat a temps ni hem reaccionat prou", ha explicat. Tot i això, Pujol s'ha mostrat convençut que "ens en sortirem", tot i que "tindrem atur per molt de temps".

Amb la mateixa contundència s'ha referit l'expresident sobre el dèficit fiscal: "a veure si d'una punyetera vegada tothom se n'assabenta" que "aquí hi ha un espoli des del punt de vista fiscal". Pujol ha rememorat unes paraules que li van dir dues persones "molt importants a nivell econòmic i polític a Madrid": "'Habéis perdido la guerra. No os necesitamos. Porque en cualquier caso, y aunque haya tensión, seguiréis contribuyendo al PIB español con un 20% y, además, con déficit fiscal. [...]. Además, todo esto no tiene importancia porque la immigración se os va a comer".

En aquest sentit, Pujol ha dit que "cap país d'Europa ha tingut, en deu anys, un increment de la seva població d'aquestes característiques", i s'ha mostrat preocupat tant per l'ascens de PxC com pel fet que "el tema de la immigració molta gent a Catalunya no n'ha volgut parlar seriosament". "Si a Badalona ha passat el que ha passat és que alguna cosa s'ha fet malament, no?", ha reblat l'expresident, que tot i així s'ha mostrat comprensiu amb el fet que CiU hagi deixat accedir a l'alcaldia a Garcia Albiol.

Sobre els pactes amb el PP, doncs, Pujol ha admès que no l'entusiasmen gens, però ha afirmat que, al seu parer, Mas no tenia més opció que la d'arribar a un acord amb els populars.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat