Indica publicitat
Divendres, 3 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 30 de maig del 2011 | 19:22
Notícia · Política

Rubalcaba té la fórmula; els catalans també

El candidat del PSOE assegura que sap com resoldre la "complexa" relació entre Catalunya i Espanya, tot i que ha demanat "uns mesos" de marge.

Un cop desfalcat l'únic entrebanc que hi havia al seu camí amb la renúncia de Carme Chacón, el que serà –si no hi ha cap gran sorpresa- el proper candidat del PSOE a les eleccions estatals del 2012, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha comparegut a Ferraz després que el Comitè Federal l'avalés com a successor de Zapatero. A més d'assegurar que ha rebut "milers de trucades i apel·lacions" perquè prengués el relleu al capdavant del PSOE, Rubalcaba ha assegurat que ha parlat per telèfon amb la Ministra de Defensa, Carme Chacón, i que aquesta li ha ofert tot el seu suport.

En la seva compareixença, Rubalcaba s'ha referit, entre d'altres coses, a les relacions entre Catalunya i Espanya. El vicepresident del govern espanyol ha assegurat que la relació és "complexa", però que sap com "resoldre-la", tot i que ha demanat "uns mesos" de marge per aconseguir-ho. Rubalcaba ha assegurat que cal "millorar" les relacions perquè "s'han fet moltíssims esforços que no han estat ben compresos ni aquí ni allà".

Curiós que el vicepresident del govern, que es convertirà en successor de Zapatero sense cap tipus d'oposició després que la pressió dels barons hagin provocat la renúncia de Carme Chacón –un fet que, a tenor de les declaracions de Montilla, ha generat cert malestar en el PSC-, s'erigeixi com a coneixedor de la fórmula per millorar les relacions entre Catalunya i Espanya. De fet, la sap Rubalcaba i la recolzen cada vegada més catalans: l'únic escenari possible per aconseguir una relació de respecte mutu és des de la igualtat, d'estat a estat. Qualsevol fórmula que inclogui la supeditació de Catalunya a l'Estat espanyol està condemnada al fracàs; la història s'ha entestat a demostrar-ho. Com afirma fins i tot algú que ha dedicat gran part de la seva vida a buscar aquest encaix, Jordi Pujol, la disjuntiva passa per l'assimilació nacional o la independència.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat