Indica publicitat
Divendres, 3 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de març del 2011 | 19:37
Notícia · Política

Toni Soler: "Aquesta Santa Aliança suposa l'ofensiva espanyolista més ambiciosa i intel·ligent dels últims anys"

El periodista afirma que el futur pacte entre CiU i PP compta amb el "suport actiu de les elits econòmiques", que vol un acord que "tregui Espanya de la recessió i que conjuri per sempre més el perill sobiranista"

Toni Soler

"A partir del 2012, si no hi ha una sorpresa, el futur de l'economia espanyola estarà en mans del PP i de CiU". En un article a l'Ara, el periodista Toni Soler fa un anàlisi del possible pacte entre aquestes dues formacions, depenent de l'aritmètica que sorgeixi al Congrés després de les eleccions, que arribaria acompanyat del "suport actiu de les elits econòmiques " "d'aquí i d'allà". Aquestes elits voldrien, segons Soler, llimar les diferències nacionals entre les dues formacions per assegurar l'èxit de l'acord, que els convé, d'una banda, per la crisi econòmica i, de l'altra, perquè "saben també que alguna cosa s'està movent a Catalunya; ho saben des de fa més d'un any".

Davant aquest moviment, Soler contraposa la reacció "airada" de la caverna amb la de la "facció més lúcida de la dreta política i econòmica" que havien d'evitar que Convergència es veiés arrossegada pel canvi d'aires que es viu a Catalunya. "Calia retonar-la [a CiU] al camí del seny constitucional", però "no es podia fer amb el garrot, sinó amb la pastanaga", afirma Soler, que recorda els acostaments que està fent Rajoy per assegurar-se els suports de CiU, evitant parlar d'immersió lingüística o Estatuts.

"La Santa Aliança s'obre camí", diu Soler, que reitera la importància del suport de les elits econòmiques de Barcelona i de Madrid per reforçar el procés –"la presència de Fainé i Rosell al capdavant de la CECA i la CEOE hi ajudarà molt"- i aborda la creació del lobi Pont Aeri, que compta amb Godó, La Caixa o Planeta, entre d'altres, al seu darrere. "El que puguin unir els calés, que no ho separi la política", diu Soler, que conclou que aquesta Santa Aliança "suposa l'ofensiva espanyolista més ambiciosa i intel·ligent dels últims anys".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat