Indica publicitat
Divendres, 10 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de novembre del 2015 | 11:12
Notícia · Política

Turull: "Avancem junts des del minut zero, sense exclusions, per fer possible el mandat democràtic més potent que mai ha tingut aquest país"

Jordi Turull, president del grup de Junts pel Sí al Parlament, ha fet una crida a la reflexió a tots aquells que comparteixen l'objectiu d'iniciar i assolir la independència del nostre país i els ha demanat que "avancem junts des del minut zero, sense exclusions,

per fer possible el mandat democràtic més potent que mai ha tingut aquest país".Turull ha defensat la candidatura del president Mas i ha remarcat que "el procés mai ha tirat endavant a base de vetar noms, d'apartar actius, de mirar enrere i de retrets". "No espatllem des de la política, allò que ens ha assenyalat i ensenyat la gent en aquesta revolta dels somriures", ha afirmat.

Turull ha assegurat que "tenim il·lusió, tenim convicció, tenim determinació i també tenim pressa, perquè amb el que està fent l'Estat, si triguem se'ns pot desfer el país a les mans des del punt de vista econòmic i social". "Pressa no vol dir precipitar-se, pressa vol dir no perdre ni un minut i arrencar el procés", ha afegit. En aquest sentit, ha exposat que aquests dies hi ha hagut una bona predisposició que ha permès arribar a bons acords com la resolució aprovada ahir; una resolució que "ens permet avançar, però que si no tenim un Govern fort i aviat, la intenció declarada i signada haurà estat molt potent però l'efectivitat se'n pot ressentir i clarament alentir". "La diferència entre el President Mas o un altre seria, la diferència entre iniciar el procés des del minut zero o començar des de zero", ha dit Turull, per qui "la Presidència del Govern pot donar velocitat de creuer des del minut zero". "Aprofitem les referències assolides a nivell internacional, la feina feta i la que caldrà fer en les estructures d'Estat", ha reflexionat."Es diu que el procés està per sobre les persones. I tant. Però compte, no es tracta del procés pel procés, no es tracta de fer per fer, es tracta de fer-ho bé i fer-ho possible, es tracta de culminar-ho i això vol dir aprofitar els millors actius pel Govern, pel Parlament i per la societat en general", ha conclòs.

Turull ha remarcat que estem davant una legislatura excepcional, transcendent i històrica, com posa de manifest la declaració d'inici del procés cap a la independència aprovada ahir al matí. I justament aquesta excepcionalitat és la que va portar a la creació d'una candidatura també excepcional que "va ser la traducció en projecte polític d'allò que ens deia tanta gent: no afluixeu, feu-ho bé i feu-ho junts". "Davant el bloqueig de l'Estat, davant la impossibilitat, després de provar-ho tot, de fer un referèndum sobre aquesta qüestió, nosaltres vàrem aportar una solució als ciutadans", ha exposat Turull. A Junts pel Si ens uneix "defensar la causa mes noble de tota nació, per poder fer efectives les causes més justes a dins de la nació". És a dir, "la independència com a instrument per fer un país millor, més just, més equitatiu, més pròsper, més democràtic, més net. Un país millor per a tothom", ha afegit.

Turull ha posat èmfasi en que moltes d'aquestes actuacions "no les podem fer per culpa d'un Estat espanyol que ens vol residuals, que ens ofega econòmicament i ens menysté i ens ataca institucionalment".

En la seva intervenció, Turull ha volgut deixar clar que des de Junts pel Sí "serem del tot lleials als nostres objectius i als nostres compromisos" contrets amb els ciutadans abans de les eleccions i explicitats en el programa electoral. En aquest sentit, ha assenyalat que el discurs d'ahir del president Mas representa un Pla de Govern que és coherent amb aquest compromís així com "el compromís absolut a fer efectiva la resolució aprovada ahir pel Parlament de Catalunya en tots els seus termes i annexos".

"Serem lleials a aquest mandat i compromisos amb totes les conseqüències", ha continuat Turull, qui ha subratllat que "no tenim por, tenim il·lusió i convicció per anar endavant". "Tenim un mandat democràtic excepcional i extraordinari, i serem conseqüents", ha reblat .I és que "el futur polític de Catalunya no el decideix, ni el decidirà, cap Tribunal; el futur polític de Catalunya el decideixen i el decidiran els ciutadans i ciutadanes de Catalunya".

Uns compromisos que són també amb els votants de Junts pel Sí: "Que governi aquella força que de llarg ha obtingut més suport però no presidit per la persona que es va comprometre amb la ciutadania, crec que seria interpretat com que algú accedeix a la presidència per la porta del darrera i això perjudica o distancia més les institucions dels ciutadans i seria un mal començament d'aquest país nou que volem construir". "El nostre candidat és i serà, per un tema de qualitat democràtica el President Mas", ha conclòs.
Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat