Indica publicitat
Diumenge, 12 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dissabte, 20 d'octubre del 2012 | 11:41
Notícia · Seguretat

1r Congrés del SICME: "Estem preparats per a assumir competències d'Estat al servei del govern i la ciutadania de Catalunya"

Dimecres es va celebrar el primer Congrés del Sindicat d'Inspectors i Intendents del Cos de Mossos d'Esquadra, que uneix el 83% dels alts comandaments de la policia catalana (Inspectors, Intendents i Comissaris), SICME.

Reproduïm del CEEC · Una trobada en la què va ser escollit Secretari General en Jordi Dalmau, que va cloure la seva primera intervenció pública en el seu càrrec amb la frase que reproduïm en el titular. La necessitat que totes les escales del Cos de Mossos d'Esquadra tinguin representació sindical per a defensar tant els seus interessos, fer aportacions per a la millora del Cos i defensar-ne el prestigi, són els tres eixos sobre els que neix el SICME. Aquest unifica tant l'organització nascuda fa tres anys sota aquestes sigles, i la Plataforma d'Inspectors, organitzacions que ja es van presentar conjuntament a les darreres eleccions sindicals.

En el Congrés celebrat dimecres a Sant Benet de Bages, i en un ambient de satisfacció per la unitat aconseguida i la quantitat de participants, uns 120, la qüestió professional que més atenció va merèixer va ser la mobilitat laboral, un fet que es porta a terme sovint de manera immediata, sense tenir en compte la conciliació laboral i familiar, ni les situacions personals dels comandaments.

A la cloenda va ser convidat el President Pujol, sota el mandat del qual es va impulsar el renaixement del CME, qui va explicar algunes de les dificultats amb què es va trobar, tant a nivell extern, per les traves de l'Estat, com interna, ja que feia por, especialment després del franquisme, fer-se càrrec del que aleshores s'anomenava "ordre públic". Pujol va explicar que per a l'autogovern és imprescindible disposar d'un cos policial propi que no sigui ni folklòric ni simbòlic, sinó integral.

L'expresident va recordar que la policia és la imatge d'un país, i que cal que tots els membres del Cos en siguin ben conscients, assegurant que "ser Mosso d'Esquadra no és ser un policia qualsevol. El Mosso d'Esquadra ha d'estimar-se el país", i per tant, el policia necessita qualitat humana, "gent que valgui la pena, amb esperit de servei". Pujol va cloure la seva intervenció afirmant que "per a que un país valgui la pena, la policia ha de jugar un paper important", i dirigint-se als assistents, va dir-los "vostès són molt importants en la construcció d'aquest país".

A continuació va intervenir el Secretari General del SICME, Jordi Dalmau, que ha treballat infatigablement els darrers tres anys per a fer possible una jornada com la d'ahir. Dalmau va dedicar la major part de la seva intervenció a defensar el CME, el seu prestigi i la seva qualitat, sense defugir l'autocrítica, però denunciant també els escarnis públics que va patir el CME sota altres governs per motius d'interès polític. La independència de la feina policial, i de la institució del CME, i la no utilització política del mateix, van ser dues de les majors reivindicacions del flamant Secretari General, que va reconèixer la millora en aquest sentit que ha viscut en els darrers dos anys.

Dalmau també va fer una defensa aferrissada del prestigi del Cos, recordant l'honor que significa vestir-ne l'uniforme, i afirmant que aquells que perdin aquest honor han de ser expulsats del Cos. Pel que fa a la línia de reivindicacions laborals, va esmentar el tema de la mobilitat laboral, i la necessitat de millorar la formació continuada -felicitant alhora a l'actual direcció de l'ISPC per les gran millores dutes a terme en dos anys escassos-, però va recordar que "no tot val per a aconseguir determinades millores", si es posa en qüestió el prestigi dels Mossos d'Esquadra. Va mostrar la disposició del SICME a treballar per a millorar el CME, i ha fer propostes en aquest sentit.

El Conseller d'Interior, Felip Puig, va iniciar la seva intervenció guanyant-se l'audiència, en afirmar que si fos un comandament dels Mossos d'Esquadra seria membre del SICME, i a continuació reconeixent l'esforç que han de fer els comandaments del CME davant la crisi, les retallades, i les responsabilitats que han d'afrontar en aquest escenari. Puig va fer referència a l'actual situació política de Catalunya,i va afirmar que "davant la legalitat i la legitimitat, estic segur que escollireu la legitimitat", que està representada pel govern i la ciutadania de Catalunya, tot cloent la seva intervenció afirmant "segur que contribuireu als canvis necessaris en les estructures del CME i en les del país".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat