Indica publicitat
Dimarts, 4 d'agost del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de maig del 2011 | 19:18
Notícia · Seguretat

Les informacions del CEEC sobre el jihadisme a Catalunya es compleixen

El diari "Avui" informa de la presència a Catalunya, confirmada en un congrés internacional, de diverses agències d'intel·ligència dedicades a investigar els moviments jihadistes al nostre país, un fet que els analistes del CEEC ja havien anunciat àmpliament.

Imatge de les informacions publicades per l'Avui

Reproduïm del CEEC · La informació que ofereix el diari "Avui", i que sembla que ha sorprès a la majoria dels mitjans de comunicació, que se n'han fet un ampli ressò, no és cap novetat. Els analistes del CEEC han parlat molts cops, sovint davant la incredulitat d'alguns, de la presència a Catalunya de diversos serveis d'intel·ligència dedicats a investigar jihadistes. També han afirmat repetidament, de la importància del nostre país en l'agenda del jihadisme internacional, i de la força que les organitzacions que s'apleguen sota aquesta ideologia tenen aquí.

Han parlat del "corredor de la Mediterrània islamista-radical", han assenyalat mesquites i municipis, i han repetit fins la sacietat el nombre de jihadistes detinguts a Catalunya i la seva importància en diversos àmbits com són l'enviament de voluntaris a immolar-se a Iraq o Afganistan, de xarxes de recaptació de diners (sovint de forma il·legal), i de xarxes de difusió de la seva ideologia, així com de la captació de membres i com a zona de refugi d'altres.

Però no és tant sols sobre la situació a casa nostra que han informat i avisat. Les anàlisis s'estenen a l'àmbit del jihadisme global -entre altres qüestions de seguretat i geopolítica- i de la seva importància, però sobretot, del risc que suposa. Ahir mateix, van ser assassinats 90 reclutes del Cos de Fronteres de Pakistan, "com a venjança per la mort d'Ossama Bin Laden", segons han dit els autors de l'atemptat. Un atac que era d'esperar, i al que en seguiran d'altres, amb preferència sobre objectius occidentals consistents en assassinar persones d'origen europeu i nord-americà.

Al CEEC es treballa amb dades, informacions contrastades i amb rigor científic, sense apriorismes ideològics, i és per això que les nostres informacions i anàlisis acaben sent confirmades pels fets.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat