Indica publicitat
Dilluns, 17 de juny del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 5 de abril del 2006 | 00:00
Notícia · Societat civil

Èric Bertran: "gairebé em tanquen vuit anys en un reformatori per fer la feina que Maragall no fa i que hauria de fer: defensar el català"

El jove Èric Bertran, de 15 anys, voluntari de la Creu Roja, explica el viacrucis que va haver de passar per haver protestar perquè els productes del supermercat Dia no estaven etiquetats en català: “berenant, vaig veure que l'envàs de llet no estava en català. Em vaig preguntar per què i vaig decidir enviar-hi un correu. Només vaig dirigir un correu al departament d'Atenció al Client dels supermercats Dia”. A partir d’aquí, Èric Bertran va ser detingut per 15 agents de la Guàrdia Civil espanyola i va passar a disposició de l’Audiència Nacional espanyola, acusat de terrorisme: “sabia que no em podien fer res, però tot era molt surrealista... Al nen que va portar la dinamita d'Astúries per a l'11-M no el van jutjar com a terrorista!”. Després de tot el suplici, Èric Bertran explica en una entrevista a El Periódico que encara es va trobar amb la incomprensió dels seus amics i professors: “he hagut de canviar d'institut. Molts alumnes van acceptar malament la meva història i hi va haver professors que van prendre partit... El conductor de l'autocar em va dir que el que havia passat no era res comparat amb el que ell em faria”. Fins i tot va demanar empara al president Maragall, sense rebre’n resposta: “i és el meu president! Gairebé em tanquen vuit anys en un reformatori per fer la feina que ell no fa i que hauria de fer: defensar el català”.

Després de tota aquesta surrealista història, l’entrevistadora d’El Periódico, Núria Navarro, en un atac d’incomprensió, pregunta al jove independentista: “escolti, tan important és tenir un tetrabric de llet en català?”. “Per a mi, sí –respon Bertran–. No és un problema per a estats d'Europa amb llengües amb menys parlants que el català. Per què aquí sí? Simplement per la poca dignitat que tenim els catalans. Som un país amb polítics nacionalistes que estan en contra de l'etiquetatge en català. Això és normal?”.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat