Indica publicitat
Divendres, 22 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 26 de gener del 2011 | 17:39
Notícia · Societat civil

Govern, societat civil i món educatiu, junts a favor de la immersió lingüística

Barcelona · Les successives respostes que van fer-se sentir després de la mutil·latòria sentència del Tribunal Suprem (TS) han culminat, pel moment, amb una trobada de respresentants del món associatiu, social, cultural i educatiu català amb el president Artur Mas al Palau de la Generalitat. Amb l'objectiu de cohesionar la força de la societat civil i l'acció política necessàries per a mantenir el model d'immersió lingüística a Catalunya, representants de totes les entitats adherides (un total de vint-i-dues) a la iniciativa han assistit aquesta setmana a una reunió amb Artur Mas i el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, per expressar el greuge que suposa per a Catalunya acatar una sentència que induaix a la segregació social per motius lingüístics.

A la trobada hi ha assistit Imma Fuyà, presidenta de FAPAC, Raül Manzano, president de la Federació dels Moviments de Renovació Pedagògica, Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, Carme Arenas del PEN Català, Teresa Casals, responsable de temes educatius de Plataforma per la Llengua, Miquel Àngel Essomba, director d'Unescocat, i Josep M. Cervelló, en representació del sindicat USTEC. Partint de la base de demostrar allò que ha funcionat de manera correcta i impol·luta durant més de trenta anys seguits, i amb la voluntat de defensar un model educatiu avalat reiterades vegades per experts i organismes internacionals, les entitats han demanat a Mas que detalli les accions de prevenció que portarà a terme la Generalitat per a la preservació del model d'immersió lingüística vigent.

Essomba, en nom de totes les entitats, ha expressat la voluntat de la trobada: "Veníem a expressar la nostra preocupació i a buscar complicitats, deixant clar que a l'escola no hi ha cap conflicte i que es defensarà el model de l'escola catalana". Per la seva banda, la Presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha denunciat que s'està generant un conflicte per motiu de llengua que "realment no existeix".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat